Završena selekcija za nadolazeća izdanja Four River Film Festivala i Filmske revije mladeži

18.07.2022.

Karlovac, 15. srpnja - 27. Filmska revija mladeži i 15. Four River Film Festival bit će održani u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac od 6. do 10. rujna, a natjecateljski program uključit će 63 filma raspoređena u četiri kategorije - igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil.
Nakon dvije pandemijske godine i festivalskih izdanja koja su uključivala kombinaciju programa online i uživo, organizatore veseli što se ove godine napokon filmsko žutilo u Karlovcu vraća uživo! Selekcijsku komisiju za 27. Filmsku reviju mladeži i 15. Four River Film Festival čine dr.sc. Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i filozofije te doktorica filmologije, filmski kritičar Boško Picula i direktorica fotografije i redateljica Dinka Radonić. Spomenuti trojac proteklih je mjeseci marljivo gledao pristigle filmske uratke kako bi odabrao najbolje od najboljih za festivalsko izdanje. O svestranosti hrvatskih srednjoškolaca i njihovu interesu za stvaranje filma svjedoči podatak da su prijavljeni filmovi stizali iz najrazličitijih dijelova Hrvatske, dok su na Festival stizale prijave iz čak preko 50 zemalja svijeta, iz najrazličitijih dijelova svijeta i sa gotovo svih kontinenata. U festivalski program uvršteni su filmovi iz sljedećih zemalja: Makedonije, Argentine, Crne Gore, Danske, Egipta, Francuske, Grčke, Indije, Indonezije, Irana, Južne Koreje, Nizozemske, Sjedinjenih Američkih Država, Španjolske, Švedske, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva i Ukrajine. To svakako potvrđuje da će ovogodišnji filmski program biti raznovrstan i zanimljiv.
Večernji programi i u pandemijskim izdanjima protekle dvije godine održani su uživo, a organizatori su i ove godine spremni na sve kombinacije što se tiče projekcija natjecateljskog programa. Osim srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, Revija je poznata i po svojim popratnim sadržajima kojima nadopunjuje rad srednjoškolaca iz godine u godinu: radionicama, okruglim stolovima te suradnjama s renomiranim partnerima. Ako sve navedeno nije dovoljan poticaj za sudjelovanje, ili pak posjet Karlovcu za vrijeme ‘žute groznice’, organizatori u rukavu imaju još jedan adut. Naime, ova već etablirana filmska manifestacija održava se u jednoj od najljepših filmskih dvorana na svijetu – na obalama četiri karlovačke rijeke, svaku večer na drugoj rijeci, drugoj destinaciji: Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri. Posebni gosti ovogodišnjeg izdanja bit će članovi Youth Cinema Networka koji slavi 10 godina postojanja.
Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac pozivaju sve željne zanimljivog filmskog, edukativnog i zabavnog sadržaja da se od 6. do 10. rujna pridruže filmskom žutilu u Karlovcu!

Više o rezultatima selekcije kao i kompletan popis pročitajte  
ovdje


vrh stranice