Završene Ljetne radionice tehničkih aktivnosti u ZTK grada Splita

09.08.2023.

Radionice tehničkih aktivnosti u Zajednici tehničke kulture grada Splita započele su 4. srpnja 2023. i trajale do 4. kolovoza 2023. Na ovim radionicama, 21 učenik od 2. do 8. razreda iz Splita i okolice imao je priliku razvijati svoje vještine i kreativnost, uz upotrebu najnovijih tehnologija i opreme.
Jedna od izuzetno popularnih radionica bila je ona posvećena modeliranju 3D olovkama. Učenici su sa zanimanjem savladavali tehniku modeliranja i izražavali svoje ideje na kreativan način. Imali su priliku i isprobati rad Makeblock laserskim printerom. Radionica robotike također je izazvala veliko zanimanje među učenicima. Nakon predavanja i razgovora o robotici i robotima, učenici su se upoznali s mikroračunalom micro:bit te su ga programirali pomoću programa Makeblock. Timskim radom uspješno su sastavljali robote, koristeći se setom Fischertechnik, i programirali ih da izvršavaju različite zadatke. Upravljali su i mBot2 robotima putem tipki ili mobilne aplikacije, što je pružalo puno zabave i veselja. Osim toga, učenici su imali priliku raditi Lego Spike robotima, što je bilo iznimno osvježavajuće iskustvo.

Radionice modelarstva također su privukle veliku pažnju i interes među učenicima. Na njima su samostalno izrađivali različite uporabne predmete koristeći Unimat strojeve za rezanje šperploče. Izražavali su kreativnost i vještinu izrađujući drvene klupice, držače za olovke, vaze za cvijeće i druge korisne predmete. Neki su čak kod kuće ukrašavali svoje radove, dodajući im osobni pečat.

Ove radionice potaknule su zainteresiranost za tehničke aktivnosti među učenicima te su stvorile snažnu povezanost između učenika i tehnologije. Zahvaljujući predanom radu i trudu, učenici su stekli nove vještine i iskustva, koja će im sigurno koristiti u budućnosti. Radionice je organizirao tajnik ZTK grada Splita, Tomislav Nikolić, a održavala ih je stručna suradnica, Lucija Andrea Skočić. Učenicima su dodijeljene diplome za uspješno pohađanje ljetnih radionica tehničkih aktivnosti, čime su službeno potvrđeni njihov trud i napredak.

Zajednica tehničke kulture grada Splita i dalje provodi radionice tehničkih aktivnosti, koje će se početi održavati u rujnu ove godine.
vrh stranice