21. škola medijske kulture „dr. Ante Peterlić“, 18. - 28. 8. 2019.

02.04.2019.

Hrvatski filmski savez održat će 21. školu medijske kulture „dr. Ante Peterlić“ od 18. do 28. kolovoza 2019. godine u Varaždinu. Škola je desetodnevni seminarsko – radionički program za nastavnike, učitelje, voditelje kino družina i voditelje udruga koji imaju želju naučiti više o medijskoj i filmskoj kulturi. Prijave su otvorene do 15. lipnja 2019.

Prije svega – tu su praktične radionice igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih i animiranih filmova, kao i specijalizirane radionice za snimanje, fotografiju, montažu, montažu zvuka i drugo. Također, dva jaka seminarska programa – osnovni i napredni, pružiti će onima zainteresiranima osnove filmske i medijske teorije, metodike filma, povijest filma, ali i uvid u područje video igara, medijskih politika, vrste filmskih rodova i žanrova kao i specijalizirana znanja iz područja filma i medija.

Već 20 godina, cilj ove Škole je naučiti učitelje – prenijeti vještine i omogućiti disperziju znanja po centrima u Hrvatskoj, školovati nastavnike, učitelje, voditelje i filmske kako bi polaznici mogli koristiti film i medije u nastavi različitih predmeta (tehničke kulture, hrvatski jezik, informatika i sl.) te na taj način stvarati korelacije i izvoditi nastavu novim nastavnim sredstvima.

Više informacija dostupno je na ovoj stranici Hrvatskog filmskog saveza.

vrh stranice