Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, Sisak, 3. - 6. 10. 2019.

02.04.2019.

Otvorene su prijave za najveći i najstariji dječji filmski događaj godine. Ovogodišnja, 57. po redu Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece bit će održana od 3. do 6. listopada u Sisku u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, Kino kluba Sisak te OŠ Katarina Zrinska Mečenčani, Donji Kukuruzari. Rok za prijavu radova je 1. lipnja 2019. godine.

Svaka družina, klub, skupina ili pojedinac može na Reviju prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru sljedećih kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film, TV reportaža i film slobodnog stila. U kategoriju filma slobodnog stila mogu biti prijavljeni eksperimentalni filmovi, hibridni video radovi koji sadrže više filmskih rodova, video spotovi, namjenski filmovi i ostvarenja koji se ne mogu klasificirati u ostale četiri kategorije.

Filmovi se također mogu prijaviti i u kategoriji radioničkog filma, u kojima je involviranost voditelja puno veća od angažmana samih polaznika.

Prijava radova odvija se online putem na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza do 1. lipnja 2019. godine.

Popis filmova izabranih za natjecateljski program bit će objavljen početkom srpnja, a ponajbolji mladi hrvatski filmaši družit će se ove godine u Sisku od 3. do 6. listopada.

Više informacija možete pronaći na ovoj poveznici.

vrh stranice