338 učenika na terenskoj nastavi u Nacionalnom centru tehničke kulture

04.11.2015.

U Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici je tijekom rujna i listopada 2015. održano šest terenskih nastava za osnovne škole iz različitih krajeva Republike Hrvatske.

Nacionalni centar tehničke kulture je tijekom rujna i listopada posjetilo 5 osnovnih škola – OŠ Vodice (8. razred), OŠ „Bukovac“, Zagreb (6. razred), OŠ Julija Klovića, Zagreb (7. razred), OŠ bana Josipa Jelačića, Zagreb (3. i 4. razred) i OŠ Kraljevica (5. razred).

Navedene škole su u okviru terenske nastave u Primorsko-goranskoj županiji posjetile i Nacionalni centar tehničke kulture u kojem je čak 338 učenika dobilo priliku da vlastitim praktičnim radom materijalno oblikuju i izrade različite tehničke tvorevine te samim time upotpune činjenična i teorijska znanja.

Učenici su u Nacionalnom centru tehničke kulture pohađali radionice modelarstva, elektronike, elektrotehnike i robotike, a uz Centar, učenici su posjetili i otok Krk (Jurandvor, Baška), Senj (Senjska tiskara, Muzej sakralne baštine, Senjska katedrala, kula Nehaj) ili Rijeku (Astronomski centar u Rijeci, Trsatsko svetište), čime je ostvarena korelacija tehničke kulture sa zemljopisom, poviješću, hrvatskim jezikom i vjeronaukom.

Učenici nižih razreda osnovne škole su Centar posjetili u sklopu škole u prirodi u Novom Vinodolskom, a u okviru nastave prirode i društva, učenici su izradili tehničke tvorevine te su se upoznali sa značajkama primorskog krajolika.

Više o terenskoj nastavi u Nacionalnom centru tehničke kulture pročitajte ovdje.

FOTOGALERIJA

vrh stranice