6. izložba radova - mladi tehničari i njihovi mentori - Klubova mladih tehničara i izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture

04.07.2024.

Cilj programa je promoviranje izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti u tehničkoj kulturi i rada HSPTK-a. Povezivanje aktivnosti kroz klubove koji će svojim djelovanjem u školi ili sredini u kojoj djeluju dobiti bolji status te ostvariti veće priznanje programom i financijskom podrškom. Cilj je učenike organizirano voditi kroz tehniku i poticati poduzetnički duh i razvoj.

Korisnici ovog programa su svi učitelji ili pedagozi tehničke kulture iz cijele Hrvatske, koji žele pokrenuti osnivanje KMT ili izvannastavne aktivnosti učenika u tehničkoj kulturi u svoje škole ili udruge tehničke kulture, škole i učenici od 9 do 16 godina (učenici osnovne škole), učitelji i do dva učenika koji su sudjelovali u pripremi projekta ili tehničke tvorevine za izložbu i prezentaciju.

U OŠ Retkovec, Zagreb u organizaciji Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture 28. lipnja 2024. godine održana je 6. izložba radova mladi tehničari i njihovi mentori – Klubova mladih tehničara. Izloženo je 79 radova koje je izradilo 113 učenika i 24 mentora. Na izložbi su sudjelovali učenici i mentori iz svih krajeva Hrvatske.

Učenike HSPTK nagrađuje ljetnom školom koja je u organizaciji HZTK, a učitelje HSPTK nagrađuje ljetnom školom pedagoga tehničke kulture koja je u organizaciji HSPTK.
Povjerenstvo je pored tri nagrađena rada predložilo da još pet radova ispred HSPTK sudjeluje na međunarodnoj izložbi inovacija, ARKA 2024. u organizaciji Hrvatske zajednice inovatora.

Djelatnici OŠ Retkovec, Zagreb, peti puta za redom pokazali su se kao izuzetni domaćini te uz njihovu pomoć sve je proteklo po planu i programu te na zadovoljstvo svih sudionika izložbe.

vrh stranice