Izvješće s tečaja za instruktore ronjenja CMAS – HRS I1* i cross over I1

04.07.2024.

Prema nastavnom planu i rasporedu Nastavne komisije Hrvatskog ronilačkog saveza u domaćinstvu Trogir diving centra iz Okruga Gornjeg, pridružene članice Hrvatskog ronilačkog saveza, od 04. do 11. veljače 2024. godine održan je tečaj za instruktore ronjenja I1 i cross over I1 prema Standardima Svjetske ronilačke federacije CMAS-a i Hrvatskog ronilačkog saveza HRS-a. Raspis za instruktorski tečaj u organizaciji Nastavne komisije HRS-a i Trogir diving centra iz Okruga Gornjeg poslan je svim udrugama članicama Hrvatskog ronilačkog saveza u cijeloj Republici Hrvatskoj u svrhu nadogradnje svim zainteresiranim članovima udruga u ronilačko - tehničkim znanjima.

Voditelj instruktorskog tečaja bio je licencirani HRS – CMAS instruktor I3 kategorije Kamilo Čuljak, ujedno i predsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza. Uz voditelja tečaja predavanja je održao licencirani HRS – CMAS instruktor I2 kategorije Ivo Miše, član pridružene članice i domaćina tečaja Trogir diving centra. Kao delegat HRS-a tečaju je prisustvovao licencirani HRS – CMAS instruktor I3 kategorije Dario Duić, predsjednik Ronilačkog kluba „Adriaticro – Zagreb“ iz Zagreba.

Kandidati koji su pristupili tečaju i položili za I1 – instruktora s jednom zvjezdicom: Miro Stanić, Relja Marinčić, Krešimir Ivanković, Zoran Rubinjoni, Marko Draženović i Jean-Claude Aeschlimann. Oni su nakon tečaja osposobljeni za instruktore ronjenja osnovne kategorije - I1. Ovlašteni su za školovanje ronilaca na dah - kadeta, ronilaca na dah i ronilaca s jednom zvijezdom. Mogu samostalno školovati ronitelje za one specijalnosti za koje imaju kategoriju instruktora specijalnosti. Također, kao instruktori I1 kategorije, mogu asistirati instruktorima viših kategorija u nastavi za ostale ronilačke kategorije i specijalnosti.

Cilj rada Nastavne komisije, pa i cijelog Hrvatskog ronilačkog saveza je promicati cjeloživotno tehničko obrazovanje svih dobnih skupina, kao i ronjenje u tehničkoj kulturi. Ovim tečajem ronilačka zajednica obogaćena je s čak šest novih instruktora. Održavanje Tečaja za instruktore ronjenja omogućeno je potporom Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih i Hrvatske zajednice tehničke kulture kroz financiranje programa javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.
vrh stranice