6. ljetna škola tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici

23.07.2013.

Hrvatska zajednica tehničke kulture poziva učenike osnovnoškolskog uzrasta (5.-8. razred) da se uključe u desetodnevnu 6. ljetnu školu tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. Škola će se održati u dva termina: od 1. do 11. srpnja 2013. te od 5. do 15. kolovoza 201

Prijave za 2. termin se primaju do 31. srpnja 2013.

U ovogodišnjoj, 6. ljetnoj školi tehničkih aktivnosti za osnovnoškolce, učenici će tijekom 48 školskih sati samostalno stvarati projektni rad, odnosno, svaki će učenik napraviti model dizala s upravljačkim sklopom i to u radionicama: modelarstva, konstruktorstva, elektrotehnike i robotike te tako steći znanja i vještine iz različitih grana tehničke kulture. Uz navedene radionice, učenici će na kreativnoj radionici izrađivati različite predmete ukrasne i praktične primjene, a na informatici će izrađivati internetske stranice i interaktivne plakate. Za sve će polaznike Ljetne škole prvi puta biti organizirana i radionica orijentacije u prirodi i komunikacije koja uključuje osnove rukovanja CB radio uređajem i osnove orijentacije u prirodi, a provest će ju licencirani instruktori iz Hrvatskog saveza CB radioklubova. Radionice su poticajne, razvijaju kreativnost, maštu i motoriku, a prilagođene su dobi i interesima djece. Učenici će raditi svoj projekt pojedinačno, u grupama od maksimalno 14 učenika. Sve će izrađene predmete učenici ponijeti sa sobom, kako bi ih mogli pokazati svojim suučenicima na satu tehničke kulture.

Tijekom boravka u Kraljevici, učenici su pod stalnim pedagoškim i liječničkim nadzorom. Voditelji radionica su iskusni učitelji tehničke kulture koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture te su mentori učenicima na natjecanjima mladih tehničara.

Slobodno vrijeme izvan radionica je organizirano kroz različite sportske i zabavne aktivnosti, također pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. Uz odlazak na plažu i kupanje, od ove će godine za sve učenike biti organizirana sportska obuka u kajaku i kanuu pod vodstvom licenciranih voditelja i trenera Hrvatskog kajakaškog saveza i Kajakaškog saveza Zagreba. Uz navedene slobodne aktivnosti, nezaobilazne su i Ljetne igre bez granica u kojima će učenici moći pokazati i svoja umijeća u sportskim interpretativno/zabavnim disciplinama (u stolnom tenisu, karaokama, badmintonu, boćanju, sporoj vožnji bicikla, pikadu, nogometu ili šahu). Također, navečer su organizirane filmske večeri, disco i karaoke u velikoj dvorani Nacionalnog centra tehničke kulture, a učenicima je u slobodno vrijeme dostupna i informatička učionica u kojoj mogu koristiti računalo.

Smještaj na bazi punog pansiona su organizirani nasuprot Nacionalnog centra tehničke kulture u hotelu Kraljevica u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.
Svi će učenici biti osigurani tijekom cjelokupnog boravka u Kraljevici (u Nacionalnom centru tehničke kulture, tijekom organiziranog prijevoza od Zagreba do Kraljevice i natrag te tijekom boravka na plaži).

Cijena Škole je 2.500,00 kn (plativo u dvije rate). U cijenu kotizacije je uračunato:

 • organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Kraljevica – Zagreb
 • pedagoško vodstvo i liječnički nadzor tijekom škole i slobodnog vremena polaznika
 • korištenje opreme i materijala (radionički dio)
 • stručno vodstvo kajakaške i orijentacijsko-komunikacijske obuke
 • stručna obrada sadržaja prema programima iskusnih voditelja
 • smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi punog pansiona
 • korištenje sportskih terena i rekvizita
 • gledanje igranih i edukativnih filmova
 • kupanje uz nadzor voditelja
 • osiguranje tijekom cjelokupnog boravka u Kraljevici

Cijena za drugo dijete iz iste obitelji: 1.500,00 kn
Cijena Škole (bez smještaja, s ručkom): 850,00 kn
Cijena Škole (bez smještaja, s ručkom i večerom): 1.250,00 kn

Uplate Hrvatskoj zajednici tehničke kulture, Zagreb, Dalmatinska 12 treba izvršiti do tjedan dana do početka izabranog termina i programa Ljetnih škola u najviše dvije rate na IBAN HR6823600001101559470, Zagrebačka banka, s naznakom: „6. ljetna ŠTA za osnovnoškolce– kotizacija“.

Kontakt, informacije i prijave:

Prijavnicu za 6. ljetnu školu tehničkih aktivnosti pruzmite ovdje i pošaljite ju mailom na: biljana.trifunovic@hztk.hr ili faksom na broj: 051/282-420 i to do 31. srpnja 2013.

Imate li dodatnih pitanja o 6. ljetnoj školi tehničkih aktivnosti za osnovnoškolce, slobodno ih uputite radnim danom od 9,00 do 16,00 sati na:

 • Biljana Trifunović, 091/465-6771;051/282-418; biljana.trifunovic@hztk.hr
 • Hrvoje Vrhovski, 091/518-7906; hrvoje.vrhovski@hztk.hr

Više informacija o prošlogodišnjim Ljetnim školama tehničkih aktivnosti pronađite ovdje.

vrh stranice