Arhimed academia

01.02.2024.

U organizaciji Hrvatske zajednice inovatora i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu organizirana su dva predavanja za studente pete godine Veleučilišta na teme: Intelektualno vlasništvo – oblici i zaštita i Inovacijski sustav – temelj razvoja gospodarstva.
Predavanja su održana u okviru programa Arhimed academia u dvorani Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.
U uvodnom dijelu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora predstavio je Hrvatsku zajednicu inovatora, njen program i rad.

Nakon uvodnog predavanja održao je i kratku PowerPoint prezentaciju na temu: Inovacijski sustav temelj razvoja gospodarstva kako bi naglasio važnost inovatorstva za razvoj gospodarstva kao i vrlo važnu poveznicu akademske zajednice s gospodarstvom.

Predavanje: Intelektualno vlasništvo – oblici i zaštita održao je gospodin Rene Kajp, dugogodišnji suradnik Hrvatske zajednice inovatora. Nastojao je studentima približiti važnost intelektualnog vlasništva kroz prikaz oblika i mogućnosti međunarodne zaštite intelektualnog vlasništva, kao i važnost primjene i iskorištavanja intelektualnog vlasništva.
vrh stranice