Održana radionica 3D olovaka

06.02.2024.

U nastavku održavanja prošlogodišnjeg ciklusa radionica Zajednice tehničke kulture grada Splita u splitskim osnovnoškolskim i predškolskim ustanovama, u ogranku Gradske knjižnice Marka Marulića – Brodarica, održana je radionica modeliranja 3D olovkama. U radionici je prisustvovalo 20 djece iz Dječjeg vrtića Čarobni pianino.

Djecu je na početku radionice pozdravio tajnik ZTK grada Splita, Tomislav Nikolić, a radionicu je vodila stručna suradnica ZTK grada Splita, Lucija Andrea Skočić. U provedbi aktivnosti pomagale su odgojiteljice iz navedenog vrtića i knjižničarka Ingrid Srdanović.

Djeca su na 2D predlošcima izrađivala 3D naočale, čije su dijelove odlijepili od papira i spajali te ih takve isprobavali i zadovoljno ponijeli kućama. Ove radionice doprinijele su razvoju motoričkih vještina i kreativnosti djece. Osim toga, pružile su priliku da djeca nauče upravljati navedenom vrstom 3D tehnologije, što je dodatno obogatilo njihovo iskustvo i potaknulo razvoj novih vještina. Ova radionica nastavak je dugogodišnje izuzetno dobre suradnje ZTK grada Splita i Gradske knjižnice Marka Marulića.


vrh stranice