Dani mladih informatičara Hrvatske

30.04.2024.

Proteklog tjedna, od 25. do 28. travnja, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, održani su Dani mladih informatičara Hrvatske, niz od četiri informatičke olimpijade za učenike osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Domaćin svih olimpijada bilo je Sveučilište Algebra iz Zagreba, dok je tvrtka Omega Software d.o.o. osigurala nagrade za sve osvajače medalja.

Hrvatska informatička olimpijada za djevojke
četvrtak, 25. travnja
Na ovom natjecanju nastupilo je 18 učenica srednjih škola, a najbolje su izborile pravo nastupa za hrvatsku informatičku reprezentaciju učenica srednjih škola koja će ove godine predstavljati Republiku Hrvatsku na Europskoj informatičkoj olimpijadi za djevojke u Nizozemskoj.

Hrvatska Logo olimpijada
petak, 26. travnja
Na natjecanju je nastupio 21 učenik osnovnih škola koji su tijekom ove školske godine ostvarili najbolje rezultate na natjecanjima u programskom jeziku Logo.

Juniorska hrvatska informatička olimpijada
subota, 27. travnja
Nastupila su 24 učenika osnovnih škola koji su tijekom ove školske godine ostvarili najbolje rezultate na natjecanjima u programskim jezicima Python i C++. Sedam najbolje plasiranih učenika izborilo je pravo sudjelovanja na Juniorskim izbornim pripremama na kojima će biti izabrana hrvatska informatička reprezentacija učenika osnovnih škola koji će ove godine predstavljati Republiku Hrvatsku na Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi u Moldaviji.

Hrvatska informatička olimpijada
nedjelja, 28. travnja
Nastupilo je 20 učenika srednjih škola koji su tijekom ove školske godine ostvarili najbolje rezultate na natjecanjima u programskim jezicima Python i C++. Devet najbolje plasiranih učenika izborilo je pravo sudjelovanja na Izbornim pripremama na kojima će biti izabrana hrvatska informatička reprezentacija učenika srednjih škola koja će ove godine predstavljati Republiku Hrvatsku na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Češkoj i Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Egiptu.

Za detaljne rezultate posjetite web stranice svake od olimpijada, dok se galerija s fotografijama od sva četiri dana nalazi ovdje.

vrh stranice