Donesena Pravila 55. natjecanja mladih tehničara i 1. smotre mladih poduzetnika

19.11.2012.

Pozivamo osnovne škole i udruge tehničke kulture da se uključe u natjecanje mladih tehničara i smotru mladih poduzetnika u školskoj godini 2012./2013.

Državno povjerenstvo 55. natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske i 1. smotre mladih poduzetnika natjecanja mladih tehničara donijelo je Pravila provođenja ovog natjecanja čime su stvoreni uvjeti za pripremu natjecanja mladih tehničara i smotre u školskoj godini 2012./2013. Natjecatelji su učenici osnovnih škola od 5. do 8. razreda, koji će se natjecati u dvanaest područja tehničke kulture: maketarstvo i modelarstvo, graditeljstvo, obrada materijala, strojarske konstrukcije, elektrotehnika, elektronika, robotika, fotografija, radioorijentacija, raketno modelarstvo, zrakoplovno modelarstvo i robotsko spašavanje žrtve.

Pravila 55. natjecanja i smotre detaljnije su razrađena nego što su bila u protekloj školskoj godini te su usklađena s Uputama za provedbu natjecanja i smotri učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u 2013. godini. Osim toga, došlo do nekih promjena u provedbi natjecanja i smotre pa preporučamo svim mentorima da ih pažljivo pročitaju.

Budući da je Hrvatska zajednica tehničke kulture središte Državnog povjerenstva natjecanja mladih tehničara, sve informacije o ovom natjecanju bit će i ubuduće dostupne na stranici www.hztk.hr u izborniku Natjecanja.

Obavještavam vas i da će HZTK uskoro organizirati stručna usavršavanja mentora koji pripremaju učenike za natjecanje mladih tehničara u Nacionalnom centru tehničke kulture. Vikend-radionice bit će organizirane u tri termina u prosincu 2012. te siječnju i početkom veljače 2013. Podaci o tome bit će dostupni na stranici HZTK od 27. studenoga 2012. (u Najave radionica i druge aktivnosti, i na stranici 55. natjecanje mladih tehničara).

vrh stranice