Dragon Force DF65: Interaktivna radionica i promotivno jedrenje u suradnji s JK Bura iz Makarske

13.07.2021.

Jedriličarski klub Bura iz Makarske izrazio je interes za osnivanjem sekcije RU jedrenja i uključivanjem jedriličarskog modelarstva u program kluba. Mnogo je malih jedriličara JK Bura koji jako dobro poznaju jedrenje. Tijekom interaktivnog predavanja bili su jako fokusirani i pažljivi i nisu se ustručavali pitati instruktora jedriličarskog modelarstva pojmove koji im nisu bili jasni. Po dolasku u JK Bura, Josip je napravio kombinaciju predavanja i radionice kako bi uspio zadržati pažnju djece tokom cijelog izlaganja te im je prvo pojasnio sve osnove trimanja za lagane uvjete vjetra kakvi su vladali na moru.
Iako JK Bura već ima nekoliko modela DF65,  Josip je zajedno s djecom obavio potrebne popravke te im pojasnio detalje sa spajanjem daljinskih upravljača te resetiranjem prijamnika, što treba paziti kod baterija i kako pravilno zatvarati trup s dakronima.
Uzimali su mjere na jedrima te provjeravali krivulje i dubine po lantini, te je uslijedilo testiranje znanja na moru, bilo je vrlo aktivno i dinamično, naglasak je bio na praćenju poštivanja pravila na regati te tko najbolje prepoznaje promjene vjetra i bira smjer najbrži za cilj.

Na kraju za nagradu malim jedriličarima ali i za provjeru znanja i vještina održalo se promotivno jedrenje uz odmjeravanje snaga uz lijepe rezultate.
vrh stranice