Održano 26. državno natjecanje brodomaketara

13.07.2021.

Na 26. državnom natjecanju brodomaketara titulu apsolutno najbolje makete i zlatnu medalju osvojio je Zdravko Šiško sa svojom maketom putničkog broda a dvije zlatne medalje pripale su i Rolandu Vlahoviću.
S maketom putničkog broda M/B Premuda i osvojenih 92 boda, Zdravko Šiško, Siščanin s kastavskom adresom, osvojio je titulu apsolutno najbolje makete 26. Državnog natjecanja brodomaketara koje je održano u Edukacijsko-izložbenom prostoru CTK Rijeka. Šiško je osvojio zlatnu medalju a dvije su zlatne medalje pripale i Lovrancu Rolandu Vlahoviću. Svjetski nagrađivani brodomaketar osvojio je zlato za dvije makete –putničkog broda Abbazia (91,33 bodova) i razarač Split (91 bod).
Na natjecanju je sudjelovalo 14 maketara seniora s 22 makete u pet kategorija – Razred Hr - A – makete jedrenjaka i veslarki; Razred Hr-B – makete brodova na mehanički pogon (motorni); Razred Hr-C – makete brodova u presjeku i konstruktivni dijelovi broda (didaktički prikazi), dijelovi brodske opreme makete lučkih postrojenja, luka i brodogradilišta, proizvoljni scenski prikaz, diorame, makete u skupini-nizu (serija) i sl.; Razred Hr-E – makete brodova u boci; Razred Hr-F – makete iz kompleta za sastavljanje. Dodijeljene su tri spomenute zlatne medalje, osam srebrnih i četiri brončane.
U juniorskoj konkurenciji do 18 godina, sudjelovalo je pet mladih brodomaketara s ukupno sedam maketa brodova razvrstanima u tri kategorije (Razred Hr-A – makete jedrenjaka i veslarki; Razred Hr-C – makete brodova u presjeku i konstruktivni dijelovi broda (didaktički prikazi), dijelovi brodske opreme makete lučkih postrojenja, luka i brodogradilišta, proizvoljni scenski prikaz, diorame, makete u skupini-nizu (serija) i sl.; Razred Hr-E – makete brodova u boci). Dodijeljene su dvije brončane medalje – Leon Josip Njirić (jedrenjak bracera, osvojeno 71 bod) i Tonči Biočić (jedrenjak trabakul, osvojeno 70,33 bodova).

više informacija pogledajte ovdje
vrh stranice