Državni stručni skup učitelja tehničke kulture okupio više od 100 sudionika

14.05.2019.

Stručni skup Razvoj temeljnih kompetencija učitelja tehničke kulture: metode rada – projektna nastava imao je za cilj usavršiti i unaprijediti kompetencije učitelja tehničke kulture u području metodike rada s posebnim naglaskom na osmišljavanje, pripremanje i provođenje projektne nastave. Skup je održan je od 24. do 26. travnja 2019. godine u Termama Tuhelj u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture.

Stručni skup je osmislio i organizirao Eugen Ban, viši savjetnik za tehničku kulturu i informatiku Agencije za odgoj i obrazovanje, a pomoć u provođenju programa radionice u vidu potrošnog materijala i strojeva dala je Hrvatska zajednica tehničke kulture. Predavači su bili poznati stručnjaci i kolege: doc. dr. sc. Damir Purković, Darko Suman, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke klulture Ivan Vlainić, učitelji mentori/savjetnici i ostali, voditelji županijskih stručnih vijeća učitelja tehničke kulture te viši savjetnici i vanjski suradnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Za sudjelovanje prijavilo se stotinjak učitelja iz cijele Hrvatske koji su u sklopu radionice imali zadaću osmisliti i pripremiti, a zatim i izraditi projekt za učenike petog i šestog razreda. Uz iznimnu motivaciju i zalaganje nastalo je pedesetak radova koji su na kraju predstavljeni na izložbi i oduševili sve prisutne.

Na kraju skupa zaključeno je da je ovakav model usavršavanja potreban i koristan jer su učitelji pored stručnjaka savjet i iskustva mogli razmijeniti i međusobno, a pored teorije upoznati i mogućnosti uvođenja praktičnih zadataka novog kurikuluma.

vrh stranice