Održana Modelarska liga Varaždinske županije

13.05.2019.

Modelarska liga Varaždinske županije održana je 10. svibnja 2019. u prostorijama Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina. Na natjecanju je sudjelovalo 32 učenika (16 ekipa) iz 8 osnovnih škola s područja Varaždinske županije koji su tri puna sata izrađivali stolac za ljuljanje. Natjecanje su organizirali Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin u suradnji sa ZTK Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Natjecanje je provedeno u skladu s Pravilima Hrvatske zajednice tehničke kulture za provođenje Modelarske lige 2018./2019.

Prvo mjesto zauzela je ekipa iz 5. OŠ Varaždin u sastavu Stela Kukec i Anamarija Mrkonjić pod vodstvom mentorice Ines Brckan, druga je ekipa u sastavu Dominik Mostečak i Silvio Lonjak iz OŠ Franje Serta Bednja sa mentorom Vladom Abičićem, dok je treće mjesto pripalo ekipi u sastavu Lana Skupnjak i Lea Vidaček iz Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin pod vodstvom mentorice Ines Brckan. Pobjednička ekipa će predstavljati Varaždinsku županiju u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici na državnoj razini natjecanja od 31. svibnja do 2. lipnja 2019. godine.

Osim ekipa pobjednika na natjecanju su nastupili učenici iz 4., 5. i 7. OŠ iz Varaždina, OŠ Ludbreg, OŠ Gustav Krklec iz Maruševca i OŠ Trnovec, te su sve ekipe uspješno izradile zadani stolac za ljuljanje. Ocjenjivačko povjerenstvo činili su učitelji Stjepan Androlić, Darko Tomašek i Vlatko Đakulović, članovi DPTK Varaždin.

Održavanje modelarske lige pored ostalih posjetili su gradonačelnik Ivan Čehok i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Grada Varaždina Draženka Dević, a kao sponzori pomogli su McDonalds i Atinel d.o.o.

vrh stranice