Dva zlata, srebro i četiri bronce za mlade hrvatske informatičare

07.09.2021.


Na 28. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2021, koja se od 1. do 5. rujna održala u online formatu u Zagrebu, koji je ovogodišnji domaćin ovog natjecanja, hrvatska mlada informatička reprezentacija ove je godine ostvarila fenomenalan uspjeh.
U konkurenciji 48 natjecatelja iz 11 zemalja (Austrija, Češka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Švicarska) mladi hrvatski informatičari osvojili su DVIJE ZLATNE, JEDNU SREBRNU i ČETIRI BRONČANE medalje, čime je Hrvatska zauzela odlično 2. MJESTO u ukupnom poretku, odmah iza Poljske. Jedan od naših osvajača zlatne medalje, DORIJAN LENDVAJ, osvojio je najviše bodova u ukupnom poretku i time postao apsolutni POBJEDNIK ovog natjecanja.

Republiku Hrvatsku na ovom su natjecanju zastupala dva tima (jer domaćin natjecanja ima pravo i na dodatni tim) sastavljena od ukupno osam učenika srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 25. travnja), te Izbornim pripremama (Zagreb, 8. i 9. svibnja).

Kompletne rezultate pogledajte ovdje

vrh stranice