Europsko prvenstvo u podvodnoj orijentaciji

07.09.2021.

Na 29. seniorskom i 12. juniorskom CMAS europskom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji održanom od 22. do 29. kolovoza 2021. u Viljandiju u Estoniji hrvatska reprezentacija ponovno je ostvarila zapažene rezultate.
Reprezentacija je nastupila u sljedećem sastavu: seniori Lea Ikić Čupev, Josip Štefanić, Saša Miloš te juniori Ema Ivetić, Iris Despotović, Luka Bohač i Petra Tomac. Natjecali su se u disciplinama Parallel Slalom, Monk, Team Event, Star, 5 Points i M kurs. Na navedenim natjecanjima su, uz Hrvatsku, nastupile Ukrajina, Estonija, Rusija, Češka, Francuska, Njemačka i Mađarska. Odlazak hrvatskih predstavnika na navedeno međunarodno natjecanje omogućen je potporom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture kroz financiranje programa javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.


Seniorka Saša Miloš je u Parallel Slalomu osvojila srebrnu medalju s ostvarenim rezultatom 2:01. Lea Ikić Čupev osvojila je 13. mjesto, a Josip Štefanić 6. mjesto u muškoj konkurenciji. U ženskoj juniorskoj konkureniciji Petra Tomac osvojila je 5. mjesto, Iris Despotović 11. mjesto, Ema Ivetić 14. mjesto. Luka Bohač je u muškoj juniorskoj konkurenciji osvojio 4. mjesto. U disciplini Monk mix brončanu medalju osvojili su juniori Ema Ivetić i Luka Bohač s rezultatom 2852 bodova, a Saša Miloš i Lea Ikić Čupev zauzele su 4. mjesto u seniorskoj kategoriji.

U ženskoj konkurenciji discipline Team event Saša Miloš, Lea Ikić Čupev, Iris Despotović i Ema Ivetić osvojile su 4. mjesto, a Luka Bohač i Josip Štefanić su u muškoj konkurenciji zauzeli 6. mjesto.
vrh stranice