Festival tehničke kulture Zajednice tehničke kulture Splita okupio više od 400 sudionika

28.11.2019.

Zajednica tehničke kulture grada Splita organizirala je 20. i 21. studenog 2019. u Splitu Festival kojem je cilj bio upoznavanje građana - posebice djece i mladih - s raznovrsnim djelatnostima Zajednice i njenih udruga članica.tehničke kulture. Za tu su svrhu članovi Zajednice i udruga članica priredili besplatne radionice, prezentacije i izložbe te jedno predavanje.

Program su na sličan način obogatile i gostujuće organizacije, predstavnici nekoliko zajednica tehničke kulture, učeničkih zadruga, klubova tehničke kulture i Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK). Tijekom dvodnevnog rada, Festival je posjetilo više od 400 zainteresiranih, mahom učenika i njihovih nastavnika.

Posebnu je pozornost izazvala radionica u organizaciji HZTK, u kojoj su modelarske vještine bile udružene s onima s područja elektronike. Učenici su izrađivali svijetleće značke, stolne lampe u obliku sove i slične rukotvorine „na struju“.

Prvog dana uvečer je održano i znanstveno-popularno predavanje o planetima koji postoje izvan Sunčevog sustava, ali je zbog ružnog vremena najavljeno promatranje neba teleskopom moralo biti otkazano.

Više fotografija dostupno je ovdje.

vrh stranice