Filmske radionice

16.07.2021.

Završile su ovogodišnje prijave na filmske radionice za djecu i mlade u Kraljevici koja će se održati u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici od 19. do 26. srpnja 2021.
Riječ je o jedinstvenom projektu koji je zamišljen kao edukacijski program, koji kroz različite aktivnosti mladima omogućava upoznavanje s filmskom tehnikom i usmjeravanje prema profesionalnom bavljenju filmom.
Ljeto u Kraljevici idealna je prilika za djecu i mlade da ljetovanje na moru povežu s učenjem o filmskoj tehnici te se usmjere prema profesionalnom bavljenju filmom. Već tradicionalno održat će se tri radionice Od ideje do realizacije za igrani, animirani i dokumentarni film. Radionicu za igrani film vodit će Igor Jelinović iz udruge BLANK, radionicu animiranog filma vodit će Hrvoje Selec iz VANIMA-e, ujedno i novi tajnik Hrvatskog filmskog saveza, a radionicu za dokumentarni film Tomislav Šoban iz Kino kluba Zagreb.

I ove godine mladi filmaši pokazali su veliki interes za radionicama ovakve vrste, no zbog epidemioloških mjera Hrvatski filmski savez nije bio u mogućnosti prihvatiti sve prijavljene.  
vrh stranice