Počelo je " Ljeto u Brodu "

14.07.2021.

Zajednica tehničke kulture grada Slavonskog Broda uključila se u obilježavanje proslave 75 godišnjice djelovanja HZTK brojnim programima pod nazivom "Ljeto u Brodu". Programi će se odvijati od 1. do 31. srpnja 2021. u prostorijama Zajednice i njezinih udruga. Realizaciju Ljeta na Brodu, koje se održava od 1997. godine, financijski je potpomogao grad Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija, HAVC i HZTK. Učenicima osnovnih škola ponuđene su radionice animacije, 3d printanja i modeliranja i modelarstva u samoj Zajednici, dok udruge nude programe poput maketarstva, astronomije, origamija, male škole radioamaterstva, školu ronjenja na dah i obilazak aerodroma.
U realizaciji Ljeta u Brodu sudjeluju Zajednica, Astronomsko društvo Geax, Radio klub Jelas, Kajak kanu klub Marsonia, Klub maketara i minijaturista Panonnia Minor, Klub podvodnih aktivnosti Marsonia i Aero klub Brod. Ove aktivnosti provode se od 1997 godine, kad je sudjelovalo samo tri udruge. S vremenom se pokazalo da broj udruga raste kao i ponuđeni sadržaji. 
Za ovogodišnje Ljeto u Brodu grad je tiskao plakate i letke koje će biti podijeljene učenicima tokom dobivanja svjedodžbi u njihovim školama. Zajednica je također dijelila nekoliko letaka, te smo koristili veliki plakat koji koristimo u prezentaciji i 75. godina i naših programa. Djeca na otvorenju nosila su prigodne ne majice s obilježjima obljetnice.

Otvorenje ove manifestacije popratili su lokalni brodski mediji i portali Posavska Hrvatska, SBTV, Laganini radio, SBPlus.hr, Ebrod.net , brodportal.hr. Samu prezentaciju programa medijima održali su predstavnici klubova, voditelji radionica te predsjednica ZTK Marina Gojković. Osim toga taj dan 10 učenika sudjelovalo je u prezentaciji Globe radionica učinivši različita mjerenja na rijeci Savi, a 5 mladih animatora videoskupine BezVizije odrađivali su redovan dan animacije u prostorima Zajednice.
vrh stranice