Hrvatski fotosavez – programi u ožujku 2024.

27.03.2024.

U ožujku 2024., Hrvatski fotosavez organizirao je raznovrsne programe diljem zemlje. Radionice i izložbe poput cijanotipije u Rovinju, camerom obscurom u Nerezinama i Malom Lošinju te otisaka bojom u Zagrebu, poticale su kreativnost i inovativnost učenika. Kroz izložbu "Skriveno blago Rovišća" u Rovišću istaknuta je važnost očuvanja kulturne baštine kroz fotografiju.
Hrvatski fotosavez – Rovinj, OŠ Jurja Dobrile, radionica cijanotipije
Radionica cijanotipije održana je u Osnovnoj školi J.Dobrile u Rovinju. Kako ističu iz OŠ J. Dobrile, suradnja između Hrvatskog fotosaveza i škole postala je ključni element poticanja kreativnosti i razvoja novih vještina kod učenika. Jedinstvenost suradnje leži i u tome da potiče kreativnost bez tradicionalnih fotoaparata, učenici istražuju alternative, koristeći različite objekte i materijale kako bi stvorili svoja kreativna djela. Sloboda izražavanja potiče inovativnost i razvoj kritičkog mišljenja kod učenika.

Hrvatski fotosavez – Nerezine, Mali Lošinj - Radionice, izložbe
Radionica „Nerezine camerom obscurom“ priređena je za učenike OŠ Maria Martinolića iz Malog Lošinja i Nerezina, radionica „Ususret Uskrsu“ za djecu iz vrtića Cvrčak, izložba kemograma „Čudesni morski svijet“ u prostoru stare uljare u Nerezinama.

Hrvatski fotosavez – Zagreb, radionica „Ususret proljeću“
Radionica je priređena u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture u dvorištu Dalmatinske 12/3. Sudionici su izrađivali otiske bojom na platnenim vrećicama i kišobranima tematski vezano uz početak proljeća.

Hrvatski fotosavez – Rovišće, Centar za kulturu – izložba fotografija „Skriveno blago Rovišća“
Izložba autentičnih starih fotografija Rovišća otvorena je u Centru za kulturu ukazujući na važnost očuvanja kulturne baštine.
vrh stranice