Maketarska izložba Hrvatska vojska i policija u mjerilu - od Domovinskog rata do danas

26.03.2024.

Povodom 33. obljetnice "Krvavog Uskrsa" u Spomen domu Tigrova, Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Udrugom Tigar i Hrvatskom udrugom vojnih minijaturista, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, postavila je jedinstvenu maketarsku izložbu "Hrvatska vojska i policija u mjerilu - od Domovinskog rata do danas" koju je osobno posjetio i otvorio gospodin Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH, koji se zahvalio Hrvatskoj zajednici tehničke kulture na ovakvom projektu.

Cjelokupnom događanju prisustvovao je veliki broj izaslanika ministara branitelja i obrane, generala, državnih i gradskih institucija, predstavnici policije i policijske akademije te članovi Upravnog odbora Hrvatske zajednice tehničke kulture koji su svojim dolaskom uveličali ovo događanje.

Ispred Hrvatske zajednice tehničke kulture skupu se obratio gospodin Hrvoje Nekić, glavni tajnik HZTK, koji je potvrdio ovo izložbeno događanje, u svoje te uime predsjednika HZTK Damira Tomića, kao dio budućeg stalnog tehničkog projekta spremnog za daljnju nadogradnju.

Uz izložene makete brojnih borbenih vozila, oklopnjaka, aviona i helikoptera te posebnog dijela posvećenoga policijskim vozilima i opremi korištenih tijekom prvih borbenih akcija u Domovinskome ratu, nastavlja se promocija vrijednosti stečenih u Domovinskome ratu, njegovih sudionika, ali i sjećanja na podnesenu žrtvu koja nam je omogućila slobodnu i samostalnu Republiku Hrvatsku u kojoj danas živimo. 

Hrvatska zajednica tehničke kulture i Udruga TIGAR 90/91 potpisat će Sporazum o suradnji.

vrh stranice