Hrvatski inovatori ostvarili odlične rezultate na međunarodnom sajmu ISIF 2021. u Istanbulu

29.09.2021.

U Turskoj u Istanbulu od 21. do 26. rujna 2021. održao se najveći sajam svemirske industrije, zrakoplovne industrije i tehnologije na svijetu – TEKNOFEST 2021. kojem je prisustvovalo gotovo 2 milijuna posjetitelja. U sklopu TEKNOFEST-a održao se i 6. međunarodni sajam inovacija ISIF 2021. gdje su hrvatski inovatori u suradnji sa Udrugom inovatora Hrvatske ostvarili odlične rezultate.

Zlatnom medaljom nagrađena je inovacija tvrtke I.ikaro d.o.o. (Ervin Matić) „Uređaj za održavanje branika na autocestama“ . Srebrnom medaljom nagrađene su inovacije ROTO-KRUNA d.o.o. (Roman Krunić) „Roto rašpa – univerzalni alat za rotacione kutne brusilice“, I.ikaor d.o.o. (Ervin Matić) „Samohodni uređaj za čišćenje vodenih površina“, JEL-TOM d.o.o. (Franjo i Tomislav Pokrajčić) „Razbijač valova“, KRISTALNA IDEJA d.o.o. (Inga Kovačić Sindik) „Pročišćivač zraka ECO“ i inovacija „Sapun od limunske trave“ (Božo Grginović i Iva Pavić Grginović).

Brončanom medaljom nagrađene su inovacije Jasmina Nožinovića „Dobivanje električne energije za pogon automobila i broda uz energiju dobivenu pomoću sile zraka i mora“, Dalmatinski inovatori Tesla (Jadran i Ivica Pivačić) „Sprava za dodirivanje površina“ i JEL-TOM d.o.o. (Franjo i Tomislav Pokrajčić) „Solarni-električni bicikl sa hladnjakom“Posebnu nagradu za najbolju međunarodnu inovaciju osvojila je tvrtka JEL-TOM d.o.o. (Franjo i Tomislav Pokrajčić) za inovaciju „Box barijera za zaštitu od poplave koja se puni vodom“. Osim odličnih rezultata na Sajmu, dogovorena je buduća suradnja Udruge inovatora Hrvatske sa Tehnoparkom Istanbul te Sveučilištem Quatar, koji će se ujedno i predstaviti na nadolazećem međunarodnom sajmu inovacija ARCA 2021. u Zagrebu.

Galerija fotografija dostupna je ovdje


vrh stranice