Hrvatski savez informatičara (HSIN) obilježio 25. godinu postojanja

09.12.2010.

Zahvaljujući kvalitetnom i kontinuiranom radu HSIN-a, mladi hrvatski informatičari osvojili su od 1993. do 2010. godine 112 medalja na međunarodnim informatičkim natjecanjima te su tako svrstali Hrvatsku među 5 najuspješnijih država na svijetu.

Hrvatski savez informatičara (HSIN) je osnovan 1985. godine kao Savez društava za informatičku i računarsku djelatnost Hrvatske u sklopu Narodne tehnike Hrvatske. Od tada Savez informatičara brine o mladim informatičarima Hrvatske, učenicima osnovnih i srednjih škola, a kasnije i studentima.

HSIN sustavno organizira programe s naglaskom na darovite, natjecanja, smotre softverskih radova, ljetne i zimske škole informatike, pripremu i nastup najboljih mladih informatičara na međunarodnim informatičkim natjecanjima itd.

Na Danu HSIN-a 8. prosinca 2010. HSIN i T-Hrvatski Telekom (T-HT) su dodijelili diplome i nagrade hrvatskim informatičkim olimpijcima i najuspješnijim natjecateljima na Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici – HONI u šk. god. 2009./10. Prigodnim priznanjima, Hrvatski savez informatičara zahvalio se brojnim suradnicima i podupirateljima koji su pratili rad saveza zadnjih 25 godina.

Više o uspjesima Hrvatskog saveza informatičara možete pročitati ovdje.

vrh stranice