Iz programa Hrvatskog fotosaveza za mlade: Otvorena galerija fotografija "Mrzla Vodica"

05.09.2015.

Formiranjem galerije fotografija „Mrzla Vodica“, u malom goranskom selu Mrzloj Vodici, Hrvatski fotosavez zaokružio je ideju galerija na otvorenim prostorima u različitim krajevima Hrvatske, koje funkcioniraju kao trajni postav izložaba iz programa Hrvatskog fotosaveza za mlade.

Dok je to u Puli galerija unutar prostora Omladinskog hostela na samoj obali mora organizirana na zidovima, suhozidu i metalnim nosačima tik do mora, u Krapju, selu graditeljske baštine u Lonjskom polju, interpolirana na zidove hrastovih kuća jedinstvene pučke arhitekture, Galerija fotografija „Mrzla Vodica“ smještena je u jedinstvenom prirodnom okolišu uz samo Omladinsko jezero na posebno izrađenim drvenim konstrukcijama.

Izložbe u Puli iz programa „Istra – ambijent kulturna baština“ u prostoru Omladinskog hostela posjeti na godišnjoj razini između 5.000 i 6.000 posjetitelja, a izložbe „Lonjsko polje“ u Krapju 3.000 – 4.000 posjetitelja.
Galerija fotografija „Mrzla Vodica“, odnosno izložba fotografija „Bajke Gorskog kotara“ je izazvala veliku pozornost i prvoga dana imala oko 240 posjetitelja.

vrh stranice