Održana XV. ljetna škola pedagoga tehničke kulture u Kraljevici

10.09.2015.

XV. ljetnu školu pedagoga tehničke kulture organizirao i realizirao je Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici od 17. do 27. kolovoza 2015. Škola je održana u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture te županijskim i gradskim društvima pedagoga tehničke kulture.

Programom Škole bila su obuhvaćena sljedeća područja osposobljavanja: elektronika, robotika, upravljačka tehnika, osnove rada na CNC-stroju i 3D printeru, prometna tehnika kroz raketno i zrakoplovno modelarstvo, modelarstvo te predavanje i pomoć učiteljima pripravnicima pred stručni ispit.

Na temelju evaluacijskih lista s prijašnjih škola, program Škole podijeljen je u dva dijela. U prvih pet dana 23 je polaznika prošlo uvodne i jednostavnije dijelove programa prvenstveno prilagođene početnicima u tim područjima.

Na drugom, zahtjevnijem dijelu sudjelovalo je 6 sudionika te 2 učitelja koji su bili u oba termina. Uz učitelje iz osnovnih škola iz jedanaest društava pedagoga tehničke kulture, u školi je sudjelovalo i dva učenika Modelarske sekcije Aerokluba Međimurje jedna učenica iz 15. gimnazije u Zagrebu. Uz to što su izrađivali modele za predstojeća natjecanja iz raketnog i zrakoplovnog modelarstva, svojim modelarskim vještinama i znanjima pomagali su i starijim polaznicima škole.

Program elektronike i robotike vodili su Andreja Štancl i Franjo Pavlović, strojarstvo i osnove rada na CNC-strojevima, Strojarstvo - CNC strojevi - 3D printeri, Zvonimir Petković, a prometnu tehniku Leonardo Belović. Radionicu modelarstva su vodili Ivan Rajsz (od 17. do 22. kolovoza) i Ana Majić (od 23. do 27 kolovoza 2015.). Metodički praktikum - priprema za stručni ispit - je vodila Silvana Svetličić.

Voditelji škole bili su Ana Majić, predsjednica i Željko Medved, član Izvršnog odbora Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture.

vrh stranice