Izložba inovacija ARCA počinje 15. listopada

07.10.2014.

U Boćarskom domu u Zagrebu od 15. do 18. listopada ove godine, od 10,00 do 19,00 sati, održat će se 12. međunarodna izložba inovacija ARCA 2014.
Ulaz je besplatan.

Izložba ove godine u Zagreb dovodi više od 250 inovatora s nešto više od toliko inovacija iz cijele Hrvatske i 16 zemalja svijeta, od partnerske Islamske Republike Iran, Iraka, Kine, Egipta, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, preko Rumunjske, Ukrajine, Mađarske, Poljske, Malezije, Kirgistana do susjednih Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Ondje će biti predstavljene inovacije uspješnih hrvatskih tvrtki, samostalnih inovatora, udruženja, znanstvenih institucija i fakulteta te mladih inovatora, učenika i studenata. Riječ je o inovacijama iz gotovo svih područja rada, od znanosti, tehnologije, elektrotehnike, medicine do rekreacije i zabave.

U sklopu izložbe, 16. listopada 2014., održat će se Hrvatsko-iranski gospodarski forum s ciljem predstavljanja gospodarskih kapaciteta Hrvatske i uspostave gospodarske suradnje ovih dviju zemalja.

Izložbu inovacija ARCA organizira Udruga inovatora Hrvatske, a udruzi su se kao suorganizatori pridružili Institut Ruđer Bošković, Hrvatska zajednica tehničke kulture te Prvi institut inovatora i istraživača Islamske Republike Iran.
Izložba se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića i pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Ovogodišnjoj ARCI podršku su dali i Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska banka za obnovu i razvitak te HAMAG-BICRO kao supokrovitelji izložbe, Islamska zajednica u Republici Hrvatskoj kao suradnička institucija te Končar Elektroindustrija i tvrtke Tehnix i HS produkt kao sponzori događanja.


Više na www.arca.com.hr.

vrh stranice