Javni poziv za iskazivanje interesa zajednica tehničke kulture za posudbu edukacijskih mikrokontrolerskih kompleta – 2. krug – rok prijave: 16. 11. 2020.

29.10.2020.

Na temelju članaka 9. i 10. Statuta Hrvatske zajednice tehničke kulture i potrebe omogućavanja cjeloživotnog učenja na daljinu Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK) dana 29. listopada 2020. godine raspisuje Javni poziv za iskazivanje interesa zajednica tehničke kulture za posudbu edukacijskih mikrokontrolerskih kompleta – 2. krug u okviru programa Razvoj programa i cjeloživotno obrazovanje u tehničkoj kulturi.

Ovim Javnim pozivom HZTK želi doprinijeti razvoju cjeloživotnog obrazovanja u tehničkoj kulturi na području Republike Hrvatske i stvaranju uvjeta za povećanje broja učenika u natjecanjima i smotrama u organizaciji HZTK (Natjecanje mladih tehničara – područje automatika, Robokup i Online smotra tehničkog stvaralaštva) te potaknuti zajednice tehničke kulture (ZTK) na (su)organiziranje tih natjecanja i smotra na lokalnoj razini. Na temelju ovog Javnog poziva zainteresirane županijske i gradske ZTK koje su članice HZTK iskazuju interes za posudbu raspoloživih edukacijskih mikrokontrolerskih kompleta - Arduino Student kit.
Svaka ZTK može dobiti na korištenje 4 ili 8 edukacijskih kompleta. U 4 edukacijskih kompleta jedan je komplet za učitelja ili mentora i tri kompleta za učenike, a u 8 edukacijskih kompleta dva su kompleta za učitelje ili mentore i šest kompleta za učenike. Uz navedenu opremu učitelji/mentori i njihovi učenici koji zaduže opremu od strane ZTK, dobit će i pristup Arduino online edukacijskoj platformi na hrvatskom jeziku.


ZTK kojima se posuđuje edukacijski kompleti obavezuju se da će se od prosinca 2020. do kraja 2021. godine uključiti u najmanje dvije od tri aktivnosti:
a) provesti školsku/klupsku razinu Natjecanje mladih tehničara u području automatike s najmanje pet učenika od 5. do 8. razreda osnovne škole
b) prijaviti svoje učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole na Robokup
c) poticati učenike osnovnoškolske i srednjoškolske dobi da prijavljuju svoje radove na Online smotru tehničkog stvaralaštva Hrvatske zajednice tehničke kulture.

ZTK kojoj će biti posuđeni edukacijski kompleti će dostaviti izvještaj o korištenju kompleta s brojem učenika koji će komplete koristiti do 15. prosinca 2021. godine.

 

 


Zainteresirane ZTK dostavit će iskaz interesa Stručnoj službi HZTK elektroničkim putem na adresu hrvoje.vrhovski@hztk.hr do 16. studenoga 2020. na propisanom obrascu.

Kao predmet elektroničke pošte treba navesti naziv Javnog poziva i naziv ZTK koja iskazuje interese za posudbu edukacijskih kompleta: Javni poziv za komplete Arduina – naziv ZTK.

Tekst Javnog poziva možete preuzeti ovdje.
Obrazac prijave

vrh stranice