ZTK dobile 120 mikrokontrolerska kompleta (Arduino Student kit) za edukaciju učenika na daljinu i sudjelovanje u programima HZTK

19.11.2020.

U dva kruga Javnog poziva koji su objavljeni u listopadu 2020. Hrvatska zajednica tehničke kulture podijelila je 120 edukacijskih mikrokontrolerskih kompleta za mentore i učenike zajednicama tehničke kulture koje djeluju u Valpovu i Belišću, Osijeku, Ludbregu, Kutini, Puli, Požegi, Čakovcu, Belom Manastiru, Novskoj, Križevcima, Sisku, Splitu i Zagrebu te u Istarskoj, Međimurskoj, Primorsko-goranskoj, Zadarskoj i Požeško-slavonskoj županiji. Uz navedene komplete mentori i njihovi učenici koji su zadužili edukacijske komplete od strane ZTK, dobili su pristup Arduino online edukacijskoj platformi na hrvatskom jeziku, a HZTK će naučiti mentore kako koristiti ovu platformu te će im pružati pomoć u poučavanju učenika.
U oba kruga Javnog poziva za iskazivanje interesa za posudbu edukacijskih mikrokontrolerskih kompleta (Arduino Student kit) Hrvatska zajednica tehničke kulture podijelila je 120 edukacijskih mikrokontrolerskih kompleta. Komplete je dobilo 18 zajednica tehničke kulture.

Ovim Javnim pozivom Hrvatska zajednica tehničke kulture željela je doprinijeti razvoju cjeloživotnog obrazovanja u tehničkoj kulturi na području Republike Hrvatske i stvaranju uvjeta za povećanje broja učenika u natjecanjima i smotrama u organizaciji HZTK (Natjecanje mladih tehničara – područje automatika, Robokup i Online smotra tehničkog stvaralaštva) te potaknuti zajednice tehničke kulture (ZTK) na (su)organiziranje tih natjecanja i smotra na lokalnoj razini.

Odluku o posudbi mikrokontrolerskih kompleta u prvom krugu Javnog poziva možete preuzeti ovdje, a Odluku o rezultatima drugog kruga Javnog poziva možete preuzeti ovdje
vrh stranice