Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2015.

03.06.2015.

Hrvatska zajednica tehničke kulture poziva učenike osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se uključe u Ljetnu školu tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Škola će se održati u dva termina: od 29. lipnja do 09. srpnja 2015. te od 3. do 13. kolovoza 2015. Prvi termin je popunjen. Za sudjelovanje u prvom terminu mogu se prijaviti još samo učenici koji su osvojili 1. nagradu na 57. natjecanju mladih tehničara i 3. smotri mladih poduzetnika RH (državna razina) ili na državnoj razini natjecanja Modelarska liga 2014./2015. (premda mogu sudjelovati i u drugom terminu). Molimo nagrađene učenike da što prije pošalju prijavnice ukoliko žele sudjelovati u 1. terminu (najkasnije do 19. lipnja 2015.). Prijave za 2. termin traju do 24. srpnja 2015. ili do popunjenja upisne kvote.

OSNOVNOŠKOLSKI PROGRAM – 8. LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI ZA OSNOVNOŠKOLCE

Škola će se održati u dva termina: od 29. lipnja do 09. srpnja 2015. te od 3. do 13. kolovoza 2015. Prvi termin je popunjen. Za sudjelovanje u prvom terminu mogu se prijaviti još samo učenici koji su osvojili 1. nagradu na 57. natjecanju mladih tehničara i 3. smotri mladih poduzetnika RH (državna razina) ili na državnoj razini natjecanja Modelarska liga 2014./2015. (premda mogu sudjelovati i u drugom terminu). Molimo nagrađene učenike da što prije pošalju prijavnice ukoliko žele sudjelovati u 1. terminu (najkasnije do 19. lipnja 2015.). Prijave za 2. termin traju do 24. srpnja 2015. ili do popunjenja upisne kvote.

Program je namijenjen učenicima osnovnoškolskog uzrasta, od 4. do 8. razreda.

U ovogodišnjoj, 8. ljetnoj školi tehničkih aktivnosti za osnovnoškolce, učenici će tijekom 48 školskih sati samostalno stvarati svoj projekt i to u radionicama: modelarstva, strojarskih konstrukcija, automatike, robotike te elektronike/elektrotehnike, te tako razvijati kompetencije iz različitih grana tehničke kulture. Uz navedene radionice, učenici će u radionici raketnog modelarstva izrađivati jednostavnije raketne modele, a na informatici će se upoznati s osnovama 3D modeliranja i printanja. Radionice su poticajne, razvijaju kreativnost, maštu i motoriku, a prilagođene su dobi i interesima djece. Učenici će raditi svoj projekt pojedinačno, u grupama od maksimalno 15 učenika. Sve će izrađene predmete učenici ponijeti sa sobom, kako bi ih mogli pokazati svojim suučenicima na satu tehničke kulture. Za sve će polaznike Ljetne škole biti organizirana i radionica orijentacije u prirodi i komunikacije koja uključuje osnove rukovanja PMR radio uređajem i osnove orijentacije u prirodi, a provest će ju licencirani instruktori iz Hrvatskog saveza CB radioklubova.

SREDNJOŠKOLSKI PROGRAM - 4. LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI ZA SREDNJOŠKOLCE

Škola će se održati 3. do 13. kolovoza 2015. Prijave se primaju do 24. srpnja 2015. ili do popunjenja upisne kvote.

Program je namijenjen učenicima koji su završili 8. razred i učenicima srednjoškolskog uzrasta, a imaju razvijen interes za robotiku, elektroniku, elektrotehniku, automatiku i programiranje.
U ovogodišnjoj, 4. ljetnoj školi tehničkih aktivnosti za srednjoškolce, učenici će tijekom 48 školskih sati samostalno stvarati svoj projekt i to u radionicama: strojarskih konstrukcija, automatike (programiranje mikrokontrolera), elektronike/elektrotehnike, informatike, robotike te tako razvijati kompetencije iz različitih grana tehničke kulture. Radionice su poticajne, razvijaju kreativnost, maštu i motoriku, a prilagođene su dobi i interesima djece. Učenici će raditi svoj projekt pojedinačno, u grupama od maksimalno 15 učenika. Sve će izrađene predmete učenici ponijeti sa sobom, kako bi ih mogli pokazati svojim suučenicima na satu tehničke kulture. Za sve će polaznike Ljetne škole biti organizirana i radionica orijentacije u prirodi i komunikacije koja uključuje osnove rukovanja PMR radio uređajem i osnove orijentacije u prirodi, a provest će ju licencirani instruktori iz Hrvatskog saveza CB radioklubova.

OSTALE INFORMACIJE O LJETNOJ ŠKOLI TEHNIČKIH AKTIVNOSTI

Tijekom boravka u Kraljevici, učenici su pod stalnim pedagoškim i liječničkim nadzorom. Voditelji radionica su iskusni učitelji tehničke kulture koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture te su mentori učenicima na natjecanjima mladih tehničara.

Slobodno vrijeme izvan radionica je organizirano kroz različite sportske i zabavne aktivnosti također pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. Uz odlazak na plažu i kupanje, za sve će učenike biti organizirana sportska obuka u kajaku i kanuu pod vodstvom licenciranih voditelja i trenera Hrvatskog kajakaškog saveza i Kajakaškog saveza Zagreba. Uz navedene slobodne aktivnosti, nezaobilazne su i Ljetne igre bez granica u kojima će učenici moći pokazati i svoja umijeća u sportskim interpretativno/zabavnim disciplinama (u stolnom tenisu, karaokama, badmintonu, boćanju, sporoj vožnji bicikla, pikadu, nogometu…). Također, navečer su organizirane filmske, disco, X-box, Kinect i karaoke večeri u velikoj dvorani Nacionalnog centra tehničke kulture.

Smještaj i hrana su organizirani nasuprot Nacionalnog centra tehničke kulture u hotelu Kraljevica u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.
Svi će učenici biti osigurani tijekom boravka u Nacionalnom centru tehničke kulture i tijekom organiziranog prijevoza od Zagreba do Kraljevice i natrag.

Cijena Škole je 2.500,00 kn (plativo u dvije rate). U cijenu kotizacije je uračunato:

  • organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Kraljevica – Zagreb
  • pedagoško vodstvo i liječnički nadzor tijekom škole i slobodnog vremena polaznika
  • korištenje opreme i materijala (radionički dio)
  • stručno vodstvo kajakaške i orijentacijsko-komunikacijske obuke
  • stručna obrada sadržaja prema programima iskusnih voditelja
  • smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi punog pansiona
  • korištenje sportskih terena i rekvizita
  • gledanje igranih i edukativnih filmova
  • kupanje uz nadzor voditelja.

Cijena za drugo dijete iz iste obitelji: 1.500,00 kn
Cijena Škole (bez smještaja, s ručkom): 850,00 kn
Cijena Škole (bez smještaja, s ručkom i večerom): 1.200,00 kn

PRIJAVA I UPLATE

Prijavnicu pošaljite mailom na: biljana.trifunovic@hztk.hr  (skenirani dokument ili fotografija) ili faksom na broj: 051/282-420051/282-420. Polaznici škole će primiti sve detalje o polasku u Kraljevicu, na adresu e-pošte iz prijavnice,  tjedan dana prije početka odabranog termina.

Uplate Hrvatskoj zajednici tehničke kulture, Zagreb, Dalmatinska 12 treba izvršiti do tjedan dana do početka izabranog termina i programa Ljetne škole u najviše dvije rate na IBAN broj HR6823600001101559470, Zagrebačka banka, s naznakom: „8. ljetna ŠTA za osnovnoškolce – kotizacija“ ili „4. ljetna ŠTA za srednjoškolce – kotizacija“.

Imate li dodatnih pitanja o Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti, slobodno ih uputite radnim danom od 9.00 do 17.00 sati na:

Više informacija o Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti pronađite u izborniku Nacionalni centar tehničke kulture/Ljetna škola tehničkih aktivnosti.

vrh stranice