Ljetna škola tehničkih aktivnosti za djecu i mlade u Kraljevici 2011.

13.05.2011.

Hrvatska zajednica tehničke kulture poziva učenike viših razreda osnovnih škola da se uključe u desetodnevnu 4. školu tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Drugi termin 4. škole tehničkih aktivnosti održati će se od 4. do 14. kolovoza 2011.

Prijave za drugi termin još primamo.

Termini škole:

 • 30. lipnja (od ručka u 13,00 sati) do 10. srpnja 2011. (do 10,00 sati) - ODRŽAN
 • 4. kolovoza (od ručka u 13,00 sati) do 14. kolovoza 2011. (do 10,00 sati)

Jedna od aktivnosti koju Hrvatska zajednica tehničke kulture kontinuirano organizira u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici je Ljetna škola tehničkih aktivnosti za učenike osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Bogato opremljen Nacionalni centar tehničke kulture površine gotovo 1000 četvornih metara omogućava raznovrsne tehničke aktivnosti i razvijanje tehničkog stvaralaštva. Oko zgrade Centra ograđena je površina od oko 4000 četvornih metara u kojem učenici provode veći dio svog slobodnog vremena.

Ove godine, u 4. ljetnoj školi tehničkih aktivnosti svi učenici napravit će tijekom 60 školskih sati dizalicu (kran) kroz radionice modelarstva, strojarstva, elektronike, elektrotehnike, robotike i kreativnu radionicu te tako steći znanja i vještine iz različitih grana tehničke kulture. Radionice su poticajne, razvijaju kreativnost, maštu i motoriku, a prilagođene su dobi i interesima djece. Radi se pojedinačno i u malim skupinama (od 10 do 14 učenika u svakoj učionici).

Djeca su pod stalnim nadzorom profesora (voditelja radionica), pedagoga i liječnika tijekom boravka u Kraljevici. Voditelji radionica su iskusni učitelji tehničke kulture koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture te su mentori učenicima na natjecanjima mladih tehničara.

Slobodno vrijeme ispunjeno je različitim aktivnostima. Dan najčešće započinje organiziranom jutarnjom tjelovježbom i trčanjem, prema interesima djece. Radionice se održavaju prije ili poslije podne, a u kasno popodnevnim i večernjim satima organizirana su sportska natjecanja u dvorištu Nacionalnog centra tehničke kulture (u stolnom tenisu, badmintonu, pikadu, nogometu ili šahu). Ovisno o dinamici skupine, predznanju, interesima učenika i vremenu, učenici zajedno s pedagoškim voditeljima idu svaki dan prijepodne ili poslijepodne na kupanje (najmanje 2 sata dnevno). Navečer su organizirane kino večeri, disco, karaoke i grafit party u Nacionalnom centru tehničke kulture ili šetnje i obilazak mjesnih slastičarnica u pratnji pedagoškog voditelja.

Smještaj i hrana organizirani su nasuprot Nacionalnog centra u hotelu Kraljevica u 2-krevetnim i 3-krevetnim sobama.

Svi učenici bit će osigurani tijekom boravka u Nacionalnom centru tehničke kulture i tijekom organiziranog prijevoza od Zagreba do Kraljevice i natrag.

Ovo su neki od dojmova polaznika s dosadašnjih radionica:
• o ljetnoj školi : fantastična, cool, najbolja, predobra…
• o radionicama : super zabavne, odlične jer se može puno toga naučiti…
• o slobodnom vremenu: super profesori, najbolje karaoke, puno različitih stvari, super zabavne….

Cijena škole: 2.500,00 kn (plativo u dvije rate)
U cijenu kotizacije je uračunato:

 • organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Kraljevica – Zagreb
 • stručno i pedagoško vodstvo i nadzor tijekom škole i slobodnog vrijeme polaznika
 • korištenje opreme i materijala
 • stručna obrada sadržaja prema programima iskusnih voditelja
 • spavanje u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, prehrana
 • korištenje sportskih terena i rekvizita
 • gledanje igranih i edukativnih filmova
 • kupanje uz nadzor voditelja.

Učenike koji će osvojiti prvo mjesto na 53. natjecanju mladih tehničara Hrvatska zajednica tehničke kulture nagradit će besplatnim sudjelovanjem u Ljetnoj školi (12 područja tehnike).

Uplate Hrvatskoj zajednici tehničke kulture, Zagreb, Dalmatinska 12 treba izvršiti do tjedan dana do početka izabranog termina Ljetne škole u najviše dvije rate na žiro račun broj 2360000-1101559470, Zagrebačka banka, s naznakom: „4. škola tehničkih aktivnosti - kotizacija“.

Prijavnicu za 4. školu tehničkih aktivnosti možete dostaviti na adresu Hrvatska zajednica tehničke kulture, n/p Arijana Kanjuh, Dalmatinska 12, 10000 Zagreb ili faksom na broj: 01/4846-979. Prijavnicu možete preuzeti ovdje.

Prijavljenim učenicima javit ćemo se prije polaska u Kraljevicu radi dogovora o prijevozu i drugim potankostima.

Kontakti za dodatna pitanja

Imate li kakvo pitanje o 4. ljetnoj školi tehničkih aktivnosti, slobodno ga uputite radnim danom od 8,30 do 15,00 sati na:

 • Hrvoje Vrhovski, mob: 091/518-7906 (voditelj Ljetne škole) ili
 • Arijana Kanjuh, tel: 01/ 4848-757, 098/9065-540

Informacije o uspješno provedenim aktivnostima za djecu i mlade u Kraljevici možete pronaći ovdje, a podaci o Nacionalnom centru tehničke kulture dostupni su ovdje.

vrh stranice