Ljetne fotoradionice za mlade

24.08.2022.

Ljetna fotoradionica "Bajke Gorskog kotara"
Nakon provedenih ljetnih fotoradionica za mlade u Lonjskom polju, Istri i Jasenovcu, u organizaciji Hrvatskog fotosaveza  od 3. do 12. kolovoza održana je Ljetna fotoradionica "Bajke Gorskog kotara". Sada već tradicionalni program u suradnji s Nacionalnim parkom Risnjak okupio je u prvoj od radionica pod istim nazivom 15 sudionika iz Gospića, Križevaca, Bjelovara, Kastva, Rovinja i Krnice.

Koncepcija programa kroz cjelodnevni rad doprinosi odgoju i obrazovanju za održiv razvoj i shvaćanju života s okolišem. Omogućuje neposredna iskustva u promatranju prirode, shvaćanju odnosa prirode i čovjeka, razvoju tehničkih znanja i vještina, snalaženja i orijentacije u prirodi, samostalnost, razvoj mašte i kreativnosti. Radionica obuhvaća teorijska predavanja, cjelovitu kontinuiranu tehničku pripremu, tematska snimanja, analize i diskusije, edukativne filmove, izradu aplikacija na fotopapiru, tekstilu, oblikovanje predmeta od drva, upoznavanje sa starim zanatima i alatima te stalno istraživanje.
Nacionalni park Risnjak
Ciklus ovogodišnjih ljetnih fotoradionica Hrvatskog fotosaveza završio je trodnevnim programom u Nacionalom parku Risnjak. Radionica je bila namijenjena djeci, njihovim obiteljima i posjetiteljima Nacionalnog parka. Od kraja lipnja do kraja kolovoza u 7 radionica na 5 različitih lokacija sudjelovalo je ukupno 111 sudionika. Rezultati provedenih programa biti će i javno predstavljeni izložbama u različitim krajevima Hrvatske, a osobito onima iz kojih su bili sudionici.

Ljetna fotoradionica za mlade "Jasenovac 2022."
Ljetna fotoradionica održana je u Jasenovcu u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Jasenovac. Trodnevni intenzivni program bazirao se na usvajanju znanja i vještina u baratanju digitalnim fotoaparatom, tematskim snimanjima i analizama radova.
U radionici je sudjelovalo 13 sudionika iz Jasenovca, Tanca, Košutarice i Novske.
Više fotografija sa ljetnih fotoradionica pogledajte ovdje
vrh stranice