M111 besplatni online časopis provokativne teme broja – Astrologija istine i obmane

16.03.2010.

Astronomska udruga Vidulini predstavlja u svom elektroničkom časopisu brojne zanimljivosti iz svijeta astronomije i astronautike.

Prvi hrvatski elektronički časopis za astronomiju i astronautiku M111 u novom broju donosi temu Astronomija i astrologija - istine i obmane. Svi oni koji su na jednom mjestu željeli razlučiti istine i obmane astrologije napokon su došli na svoje. Nekoliko autora u svojim tekstovima donosi prikaz stvaranja i utjecaja astrologije na našu civilizaciju, način na koji je astrologija pokleknula pred znanošću i što je to suvremena astrologija.

Osim teme broja tu se nalazi mnoštvo članaka o zanimljivostima i događanjima na području astronomije i astronautike nastalih putem tipkovnica vrsnih poznavatelja problematike iz zemlje i inozemstva. Kako izgleda sjediti u pilotskoj kabini raketoplana, gdje su i kakvi su novi svjetovi oko drugih zvijezda? Ima li na njima tragova života? Novi svemirski programi privatnih kompanija spremaju se za novo svemirsko doba. Kako je i zašto nastala (astro)fotografija. Vrhunska astrofotografija domaćih astronoma te smiješna strana astronomije predstavljena putem astrokarikatura samo su dio onog što vas još očekuje u novom broju. Našlo se tu mjesta i za predstavljanje Hrvatskih astronoma, a u rubrici Nebeska mehanika saznati ćete što tijekom ovog kvartala svakako nesmijete propustiti pri pogledu na noćno nebo.

Na 65 bogato ilustriranih stranica časopisa M111 očekuje Vas još podosta drugih zanimljivih tema i članaka. Uredništvo časopisa (glavni i odgovorni urednik Marino Tumpić, tehnička urednica Marcela Rasonja, prof., te Neven Udovičić kao član uredništva) u suradnji s autorima tekstova i suradnicima uspjeli su u iznimno teškim vremenima održati časopis i nastaviti s izlaženjem brojeva, iako u blagom kašnjenju zbog općepoznatih recesijskih problema.

Časopis M111 izdaje Astronomska udruga Vidulini. Prvi broj pojavio se na svijetu interneta u ljeto 2004. godine, a dosad je izašlo sedamnaest brojeva. Svi su oni poklonjeni Hrvatskoj javnosti i bez ikakve naknade dostupni za skidanje na računala kao PDF dokument na internetskoj stranici časopisa
www.m-111.org

vrh stranice