Maketarska izložba „Hrvatska vojska i policija u mjerilu – od Domovinskog rata do danas“ u Vukovaru

22.11.2021.

 U sklopu Hrvatskog doma Vukovar, 8. studenog 2021. godine otvorena je maketarska izložba „Hrvatska vojska i policija u mjerilu – od Domovinskog rata do danas“ koja će biti otvorena do 26. studenog 2021. godine. U organizaciju izložbe uz HZTK, HUVM i IPMS Croatia, uključio se i Hrvatski dom Vukovar na čelu sa ravnateljicom  Ivankom Miličić, kojoj se još jednom najljubaznije zahvaljujemo  za iskazanu profesionalnu pomoć oko postave izložbe u Gradu Vukovaru.
Posebno priznanje ovoj izložbi, Grad Vukovar iskazao je uvrštavanjem iste u službeni protokol obilježavanja 30. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara koji upravo započinje 8. studenog 2021. godine i to otvaranjem ove izložbe, koja ujedno uspješno obilježava i dvije velike jubilarne obljetnice i to. 30. godina stvaranja Hrvatske vojske i policije, te 75. godina organiziranog rada i bavljenja tehničkom kulturom u Republici Hrvatskoj. Svečanom otvaranju zbog epidemioloških mjera, prisustvovao je manji broj gostiju i uzvanika, koji su bez obzira na sve ipak došli i prisustvovali otvaranju ove izložbe koja je prema njihovim riječima na jedan novi i nadasve interesantan način uspjela prikazati događaje iz vremena Domovinskog rata koji će prema svemu sudeći biti najinteresantniji djeci i mladima, što je u konačnici cilj i osnovna zadaća ovoga projekta.
Izložbu nakon kraćeg predstavljanja jednog od autora Kristiana Matasa, predsjednika HUVM-a, komentirala je sa stručne strane  Ivanka Miličić, ravnateljica Hrvatskog doma Vukovar, a istu je otvorio Filip Sušac, dogradonačelnik Grada Vukovara uz poziv na daljnju suradnju u vidu provedbe tehničkih znanja i vještina pogotovo djeci i mladima iz Grada Vukovara.
vrh stranice