Međunarodna suradnja HZTK- prijavljeno preko 180 radova iz više od 14 europskih i svjetskih država

19.05.2020.

Međunarodna maketarska akademija  - prihvaćanjem izazova organizacije prvog međunarodnog  „Online scale model competition“ u Republici Hrvatskoj,  te njegove provedbe uz jasno postavljena sigurnosna ograničenja s obzirom na situaciju širenja bolesti uzrokovane virusom Covid-19, HZTK i IPMS Croatia s velikim zadovoljstvom potvrđuju svoj organizacijski uspjeh.
U prvih petnaest dana od dana otvaranja natjecanja uspješno je zaprimljeno preko 180 prijava iz 9 europskih i 5 svjetskih zemalja, a čija brojka i dalje raste. Najveće iznenađenje ovoga natjecanja je uključivanje velikog broja maketara iz Republike Hrvatske koji nisu članovi niti jedne maketarske organizacije već su do informacije o ovome događanju došli upravo preko objave na web stranici HZTK što nas posebno veseli.

Stoga još jednom i ovim putem pozivamo sve maketare kako iz naše zemlje tako i iz inozemstva da se pridruže ovome događanju te da svojim prijavljenim radovima obogate i dodatno uljepšaju ovu nevjerojatnu situaciju koja nas je privremeno udaljila jedni od drugih.

U nadi za što bržom normalizacijom navedene situacije, ublažavanjem sigurnosnih mjera, te naravno velikom željom za što prijašnjim zajedničkim druženjima na otvorenim maketarskim natjecanjima primite pozdrav od organizacijskog tima HZTK & IPMS Croatia, uz napomenu da redovito pogledate i uživate u galerijama natjecateljskih radova koje možete naći na stranicama:  https://ipmscroatia.org/    https://ipmscroatia.org/online-competition-categories/
vrh stranice