Viziri za otok Brač i splitske osnovne škole!

15.05.2020.

Otkako je započela provedba akcije izrade vizira, Zajednica tehničke kulture (ZTK) grada Splita je donirala ukupno 1200 komada te vrijedne zaštitne opreme! Najveći dio vizira je poklonjen osoblju medicinskih ustanova i domova za starije i nemoćne s područja grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije. ZTK grada Splita koristi ovu priliku da se od srca zahvali vrijednim volonterima koju izrađuju okvire vizira tehnikom 3D printanja, kao i radio klubovima Marjan i Kaštilac, udruzi Zvjezdano selo Mosor, OŠ Mertojak, Trećoj gimnaziji Split – Prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji, Petoj gimnaziji "Vladimir Nazor" Split, te Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu, bez čije pomoći ova akcija ne bi mogla biti realizirana. Zaštitne vizire sastavljaju, dezinficiraju, pakiraju i isporučuju djelatnici ZTK grada Splita.

U zadnjih desetak dana je donirano više od 200 zaštitnih vizira. Četrdeset vizira je isporučeno kriznom stožeru otoka Brača, a za potrebe djelatnika svih zdravstvenih ustanova toga otoka. Po dvadeset vizira su usto dobile i splitske osnovne škole Ravne njive-Neslanovac, Kman-Kocunar i Mertojak. I na koncu, određeni broj vizira je doniran i Odjelu dječje kirurgije KBC-a Splita, djelatnicima splitskih zubotehničkih laboratorija i ljekarni, te Udruzi MoSt (Centru za beskućnike/ce).

ZTK se ovim putem zahvaljuje i predanim djelatnicima Hrvatske zajednice tehničke kulture, koji osiguravaju, pripremaju i dostavljaju filamente za printanje, folije i ostale materijale potrebne pri izradi vizira. Cijeli projekt se ostvaruje uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, namijenjenu za provedbu programa javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi. Akcija izrade zaštitnih vizira za sve one kojima su potrebni se nastavlja!
vrh stranice