Na Robokupu više od 60 učenika rješavalo praktične zadatke u elementarnoj robotici

30.01.2018.

Već jedanaest godina u nizu Hrvatska zajednica tehničke kulture organizira Robokup - ekipno natjecanje iz osnova robotike namijenjeno učenicima viših razreda osnovnih škola. U 2018. godini Robokup je održan 27. siječnja u OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom i školom domaćinom. Na natjecanju su sudjelovala 63 učenika osnovnih škola s područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji su rješavali praktične zadatke u elementarnoj robotici. Među njima, najbolja je bila ekipa Zajednice tehničke kulture Grada Siska u sastavu: Lovro Hadžić, Matija Severović i Viktor Benedetti, pod vodstvom mentora Ivana Sablića.

Robokup je ekipno natjecanje učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske u elementarnoj robotici koje Hrvatska zajednica tehničke kulture od 2008. godine održava zadnju subotu u siječnju. Natjecateljsku ekipu čine troje učenika koje na Robokup dovodi njihov mentor koji kao izvannastavnu aktivnost podučava učenike o robotici u školi ili udruzi tehničke kulture.

U 2018. godini HZTK je organizirala Robokup u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom i OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić-Grad. Na natjecanju se okupilo 63 učenika osnovnih škola s područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Najmlađi sudionici Robokupa su se okušali u paralelnoj vožnji robotskih kolica i izradi robota Šaralica, dok su stariji natjecatelji vrijedno radili na izradi konstrukcije Robopauka.

Ukupni pobjednici Robokupa su ekipa Zajednice tehničke kulture Grada Siska u sastavu: Lovro Hadžić, Matija Severović i Viktor Benedetti, pod vodstvom mentora Ivana Sablića koje će HZTK nagraditi sudjelovanjem u Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Nagrade najuspješnijim učenicima uručili su predsjednik HZTK Ivan Vlainić i predsjednica Hrvatskog robotičkog saveza dr. sc. Ana Sović Kržić.

Opširniji izvještaj s Robokupa bit će objavljen uskoro, a više fotografija dostupno je na Facebooku HZTK.

Informacije o dosadašnjim Robokup natjecanjima možete naći na ovoj stranici.

vrh stranice