Natječaj Hrvatskog fotosaveza za djecu i mlade

28.04.2016.

Hrvatski fotosavez objavljuje natječaj "Hrvatska kulturna i prirodna baština na fotografiji" za sudjelovanje na međunarodnoj izložbi fotografija mladih "Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2016.". Natječaj je namijenjen mladim autorima do navršene 21. godine, a rok prijave je 27. svibnja 2016.

 

Hrvatski fotosavez priređuje natječaj „Hrvatska kulturna i prirodna baština na fotografiji“ kao dio međunarodnoga projekta „Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2016.“, koji će se organizirati u većem broju europskih te u nekoliko izvaneuropskih zemalja.

Rezultat ovoga projekta bit će izložba fotografija mladih autora koja će biti priređena u svakoj od zemalja sudionica.

Projekt „Međunarodni fotografski doživljaj baštine“ održava se kontinuirano od 1996. godine, a Hrvatski fotosavez je nositelj ove aktivnosti u Hrvatskoj od samih početaka.

Cilj je natječaja potaknuti veći broj mladih na aktivno sudjelovanje u bilježenju, vrednovanju i očuvanju kulturne i prirodne baštine, te razmjena ponajboljih rezultata, kako bi se dobila cjelokupna međunarodna dimenzija rada mladih autora.

Realizaciju projekta u Hrvatskoj omogućuju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Hrvatska zajednica tehničke kulture.

Više informacija dostupno je na ovoj stranici Hrvatskog fotosaveza.

vrh stranice