Održana radionica robotike za učitelje tehničke kulture u NCTK

20.02.2012.

Hrvatska zajednica tehničke kulture je u Nacionalnom centru tehničke kulture od 17. do 19. veljače 2012. organizirala pripremu učitelja tehničke kulture za županijsku i državnu razinu 54. natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske.

Radionica je organizirana s ciljem pripreme učitelja za županijsku i državnu razinu 54. natjecanja mladih tehničara RH, te kao nastavak radionice koja je održana u Centru u studenom prošle godine. Dugoročan cilj ovoga, kao i svih ostalih usavršavanja za učitelje tehničke kulture, bio je usvajanje novih i sistematizacija postojećih znanja, poticanje na organiziranje i provedbu izbornih, izvannastavnih ili izvanškolskih odgojno-obrazovnih aktivnosti u područjima tehničke kulture te u konačnici, cjelokupno unaprjeđenje kvalitete nastave tehničke kulture.
U 14 školskih sati, 11 je učitelja, pod vodstvom Ivice Kolarića i Hrvoja Vrhovskog, usavršilo izradu i programiranje različitih robotskih konstrukcija te se ujedno upoznalo s raznim tipovima ulaznih podataka i njihovom upotrebom, kao i s upotrebom potprograma i izradom algoritama za rješavanje zadanoga problema. Nakon rada s varijablama te kontrole i upotrebe promjenjivih podataka unutar programa, polaznici su nadogradili postojeće programe.

vrh stranice