Održano regionalno natjecanje Modelarske lige za područje Osječko-baranjske županije

16.04.2013.

Regionalno natjecanje Modelarske lige za Osječko-baranjsku županiju - „Danas mali, sutra veliki majstor“ održano je 12. travnja 2013. u Časničkom domu Đakovo.

Na natjecanju je sudjelovala 21 ekipa i to: 1 ekipa iz Virovitičko-podravske županije, 1 ekipa iz Brodsko-posavske županije te 19 ekipa iz Osječko-baranjske županije. Učenici su u tri sata izrađivali stalak za čačkalice i ubruse u šokačkom stilu, prema nacrtu profesora Ivana Jukića. Natjecanje je provedeno u skladu s Pravilima Modelarske lige, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture u školskoj godini 2012./2013.
Uz natjecatelje, sudjelovale su i ekipe posebnih odjela iz OŠ “Ljudevita Gaja“ OŠ “Vladimir Becić“ iz Osijeka te 2 ekipe iz OŠ “Vladimir Nazor“ iz Đakova.
Za sve učenike i mentore organizirano je razgledavanje i prezentacija radiamaterizma Radio kluba Đakovo, kao i smotra tehničkih tvorevina mladih poduzetnika.
Prema službenim elementima vrednovanja, ocjenjivačko povjerenstvo je odabralo 3 najbolje ekipe u dvije kategorije (domaćini i gosti). U kategoriji natjecatelja najbolja je ekipa iz OŠ Dore Pejačević iz Našica, koju su činili učenici Nikola Jančula i Denis Blažević, pod vodstvom mentorice Gabrijele Anić. Među gostujućim natjecateljskim ekipama, najbolja je bila ekipa koju su činili učenici Matej Mihaljenović i Luka Novotni iz OŠ “Ivana Brlić Mažuranić“ iz Orahovice pod vodstvom mentorice Svjetlane Urbanek.
Prve tri ekipe iz natjecateljskog dijela su temeljem uspjeha na ovom regionalnom natjecanju, stekle uvjete za državno natjecanje koje će biti održano 18. i 19. svibnja 2013. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.
Nakon objave rezultata učenici i mentori su bili na ručku i druženju, nakon ručka organiziran je obilazak grada Đakova; pastuharne i katedrale.

Nacrt za stalak za čačkalice i ubrus pronađite ovdje.

Rezultate natjecanja za Osječko-baranjsku županiju pronađite ovdje.

vrh stranice