Mala proljetna škola tehničkih aktivnosti održana u Nacionalnom centru tehničke kulture

29.03.2013.

Mala proljetna škola tehničkih aktivnosti održana je  u Nacionalnom centru tehničke kulture od 24. do 29. ožujka 2013.

Temeljem izrazito velikog uspjeha Ljetne škole tehničkih aktivnosti, koju HZTK-e kontinuirano organizira od 2008., u Nacionalnom centru tehničke kulture su pokrenuti programi proljetnih radionica tehničkih aktivnosti kako bi se učenicima omogućila kvalitetna priprema za natjecanja te provođenje školskih praznika u vrhunskim uvjetima koje Centar svojim kapacitetima omogućuje.

Budući da je Mala proljetna škola tehničkih aktivnosti zamišljena kao program od nacionalnog značaja, HZTK-e je pozvala po jednog učenika iz svake županije i Grada Zagreba. Ukupno se odazvalo 18 učenika, na prijedlog županijskih zajednica, voditelja županijskih stručnih aktiva te učitelja tehničke kulture koji u svojim matičnim ustanovama provode programe modelarstva i obrade materijala.
Ovim je programom učenicima omogućeno stjecanje znanja i vještina koje ne mogu steći tijekom formalnog obrazovanja, ujedno kao i razvoj projekata i samostalnosti,  timskoga rada, upotreba pribora i opreme koja ne postoji u njihovoj školi ili udruzi tehničke kulture te praktično i kreativno rješavanje zadataka.
Program Škole se realizirao kroz radionice modelarstva, obrade materijala, informatike i kreativnu radionicu. Ideja programske cjelovitosti, koju zastupamo u našim školama tehničkih aktivnosti, pokazala se vrlo dobrom i stimulativnom jer su učenici individualnim radom u različitim radionicama postupno izradili projektni zadatak – maketu sjenice za odmor.

U programu Male proljetne škole tehničkih aktivnosti sudjelovala su 3 volontera iz Križevca sa svrhom osposobljavanja za provedbu obrazovnih tehničkih aktivnosti unutar ZTK Križevci.

BILTEN

NACRT MAKETE SJENICE

NACRT USKRŠNJE KOŠARICE

VIDEO

FOTOGALERIJA

Osim Male proljetne škole tehničkih aktivnosti, istovremenu su u Centru održane i radionica robotike za darovite osnovnoškolce (HZTK) i radionica za učenike koji se pripremaju za međunarodna natjecanja u kategoriji RoboRescue A Junior (HRS).

vrh stranice