Prijava kandidata za dodjelu Državne nagrade za volontiranje – rok prijave: 16. 10. 2013.

20.09.2013.

Pozivaju se pravne i fizičke osobe da predlože kandidate za dodjelu Nagrade za volontere/volonterke i organizatore volontiranja koje su doprinijele razvoju i afirmaciji volonterstva u Republici Hrvatskoj od 1. listopada 2012. do 1. listopada 2013.

Ministarstvo socijalne politike i mladih u suradnji s Nacionalnim odborom za razvoj volonterstva na temelju članka 24. Zakona o volonterstvu (Narodne novine br. 58/07i br. 22/13), a u svezi s člankom 3. Pravilnika o Državnoj nagradi za volontiranje (Narodne novine broj 106/07), objavljuje Javni poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za volontiranje za razdoblje od 1. listopada 2012. do 1.listopada 2013. godine.

Državna nagrada za volontiranje dodjeljuje se za najznačajnije provedene aktivnosti pojedinaca/pojedinki i pravnih osoba u volonterskom radu i organiziranju volontiranja za razdoblje od 1. listopada 2012. do 1. listopada 2013. godine, a koje su sukladno Zakonu o volonterstvu:

  • doprinijele poboljšanju kvalitete života više osoba, skupina osoba ili općoj dobrobiti;
  • doprinijele aktivnom uključivanju više osoba ili skupina u društvena zbivanja;
  • doprinijele razvoju humanijeg društva i volonterstva.

Volontiranjem se smatra dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za zajedničku dobrobit, a obavljaju ih osobe bez postojanja uvjeta isplate novčane nagrade ili potraživanja druge imovinske koristi za obavljeno volontiranje.

Rok za podnošenje Prijava kandidata/kandidatkinja za Državnu nagradu za volontiranje je srijeda, 16. listopada 2013. godine.

Više informacija o prijavi možete dobiti ovdje, a brojne informacije o volonterstvu u Hrvatskoj možete pronaći na portalu Volontiram - Hrvatska.

vrh stranice