Programi Hrvatskog saveza informatičara u siječnju

25.01.2021.

Hrvatski savez informatičara započeo je 2021. sumiranjem provedenih programa i rezultata 2020. godine.
Dan HSIN-a 2020. održan je online, 5. siječnja 2021. godine i tom su prilikom proglašeni najuspješniji natjecatelji i ekipe na Hrvatskoj Logo Ligi u sezoni i Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici u sezoni 2019./2020.

Prisjetilo se i članova reprezentacija i njihovih voditelja koji su u 2020. godini sudjelovali na međunarodnim informatičkim natjecanjima (27. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, 32. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi i 4. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi).
Događaju su prisustvovali natjecatelji, mentori i stručni suradnici HSIN-a a neki od njih su sa svima prisutnima podijelili i svoje dojmove, zahvale i pohvale na organizirane programe.

26. zimska škola informatike (ZŠI 2021.) održana je od 11. do 16. siječnja 2021. online. Ovogodišnja škola okupila je 84 polaznika, 39 učenika osnovnih i 45 učenika srednjih škola. Polaznici su kroz 11 radionica i tijekom 180 školskih sati usvajali nova znanja iz algoritama, programskih jezika, izrade aplikacija i računalnih igrica i sl. Osim radionica polaznici su imali priliku poslušati i nekoliko vrlo zanimljivih predavanja.

Radionice su vodili suradnici HSIN-a, uspješni mladi informatičari i bivši natjecatelji, nosioci olimpijskih medalja, dok su predavanja održali također bivši natjecatelji, a danas cijenjeni gospodarstvenici, znanstvenici i zaposlenici poznatih informatičkih tvrtki.

Četvrto kolo Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici održano je 16. siječnja 2021. a na natjecanju je nastupilo 336 natjecatelja iz 45 ekipa. Natjecanje se sastojalo od trosatnog rješavanja sedam zadataka u programskim jezicima Python, Pascal, C/C++ i Java a natjecatelji su se natjecali iz svojih domova. Čak tri natjecatelja osvojila su u ovom kolu maksimalan broj bodova. To su učenici XV. gimnazije iz Zagreba Dorijan Lendvaj, Krešimir Nežmah i Patrik Pavić.

Četvrto kolo Hrvatske Logo Lige odvija se 15. do 25. siječnja 2021. Na natjecanju u programskom jeziku Logo namijenjenog učenicima osnovnih škola očekujemo 150 natjecatelja iz 30 ekipa a natjecatelji se većinom natječu iz svojih domova.
vrh stranice