Robotička liga prvaka i pripreme za robotička natjecanja

28.01.2021.

Tijekom zimskih praznika u suradnji s Centrima izvrsnosti Varaždinske županije, Hrvatski robotički savez organizirao je Robotic Champions League - online natjecanje u robotici kao i online pripreme za školsko natjecanje mladih tehničara u robotičkim kategorijama.
Tijekom zimskih praznika u suradnji s Centrima izvrsnosti Varaždinske županije Hrvatski robotički savez organizirao je Robotic Champions League - online natjecanje u robotici.
Natjecanje se odvijalo kroz 8 kola i u svakom kolu natjecatelji su imali drugi zadatak.
U natjecanju je sudjelovalo ukupno 22 učenika. Zadatke je pripremio i rezultate evaluirao Ivica Kolarić sa suradnicima. U ukupnom poretku najbolji su bili:  1 .Marin Rođak, 2. Antoni Glad  3. Jakov Crnički.
Atmosferu s natjecanja i kakvi su bili zadatci možete vidjeti na videu koji su pripremili vrijedni organizatori. Ovdje

Pripreme za robotička natjecanja
Hrvatski robotički savez organizirao je i online pripreme za školsko natjecanje mladih tehničara u "robotičkim" kategorijama: H Robotika i P Robotsko spašavanje žrtve.
Pripreme su se održavale za učenike od 5. do 8.razreda koji su se u svojoj školi prijavili ili se planiraju prijaviti na natjecanje. U ponedjeljak i utorak, 25. i 26. siječnja održavane su pripreme za kategoriju H Robotika u vremenu od 18:00 do 20:30. Sudjelovalo je 36 učenika. U srijedu i četvrtak, 27. i 28. siječnja održavane su pripreme za kategoriju P Robotsko spašavanje žrtve od 18:00 do 20:30. Sudjelovalo je preko 40 učenika.
vrh stranice