Projekt Hrvatskog filmskog saveza odabran za predstavljanje na International Tool Fairu

11.07.2018.

Krajem lipnja 2018. završio je jednogodišnji međunarodni Erasmus + projekt „Ignite Your Skills“ – strateško partnerstvo mladih i onih koje rade s mladima. Projekt je uključivao sudionike iz Slovenije, Njemačke, Hrvatske, Mađarske i Portugala. Marljiv rad i uspjeh mladih filmaša koji su predstavljali Hrvatski flimski savez u ovom projektu predstavljen je u programu Nacionalni Tool Fair - sajam metoda i alata neformalnog učenja, a projekt je odabran za sudjelovanje na Međunarodnom Tool Fairu koji će se održati od 12. do 16. studenoga 2018. godine u Splitu.

U projektu „Ignite Your Skills“ Hrvatski filmski savez predstavljali su mladi filmaši: Rebeka Čuljak iz FKVK Zaprešić, Karlo Špoljar iz XIII. Gimnazije Zagreb, Lucija Strugar iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Leo Vitasović iz Blanka – filmskog inkubatora, Vita i Nika Kapelec iz Kinokluba Sisak te njihovi voditelji, Igor Jelinović (Blank – filmski inkubator), Sanja Zanki Pejić (Hrvatski filmski savez), Dario Lonjak (Pulsar produkcija i Kinoklub Karlovac) i Antonio Britvar (Udruga Hodači po žici)

U suradnji s partnerima mladi filmaši razvili i producirali 8 video tutorijala koji objašnjavaju svaku od 8 ključnih kompetencija koje se stječu sudjelovanjem na Erasmus projektima. Kroz projekt sudionici su produbili znanja u video i edukativnoj produkciji; naučili kako odražavati svoj napredak u učenju, kako napraviti kampanju na društvenim mrežama, kako napraviti osnovna društvena istraživanja i kako raditi u međunarodnom okruženju.

„Ovaj projekt za mene je bio doista važan, jer osim što sam dobila sigurnost da s ljudima komuniciram na raznim stranim jezicima, obogatila sam se novim iskustvima koja upotpunjavaju moje obrazovanje i teme kojima se bavim na fakultetu“, rekla je Rebeka Čuljak, mlada filmašica koja je predstavljala HFS i FKVK Zaprešić na projektu.

Marljiv rad i uspjeh mladih filmaša na projektu Ignite Your Skills predstavljala je u lipnju voditeljica revijskih i obrazovnih programa Sanja Zanki Pejić u programu Nacionalni Tool Fair - sajam metoda i alata neformalnog učenja, te je projekt odabran i kao jedan od šest hrvatskih predstavnika na Međunarodnom Tool Fairu-u koji će se održati od 12. do 16. studenog 2018. godine u Splitu.

Osnovna je tema ovogodišnjeg sajma osnaživanje mladih, odakle i njegov naziv „Power up“. Tool Fair je alat sam po sebi a kreirali su ga SALTO EuroMed i Good Practices Resource Centre u sklopu Erasmus+ Mladi na djelu programa kako bi doprinijeli unapređenju vještina, izgradnji kompetencija te osnaživanju kritičkog razmišljanja sudionika te postigli profesionalan razvoj svakog pojedinog sudionika te podigli kvalitetu alata za učenje.
Europe Tool Fair je zapravo događaj organiziran u formatu sajma s radionicama tijekom kojih sudionici imaju priliku predstaviti, demonstrirati i promovirati alat za učenje kojeg su sami kreirali i kojeg primjenjuju u radu s mladima. Ujedno, to je i prilika da se upoznaju s raznim inovativnim alatima koje su kreirali drugi sudionici sajma. Voditeljica revijskih i obrazovnih programa HFS-a Sanja Zanki Pejić odabrana je da predstavlja inovativne metode učenja koje je s mladim filmašima osmislila u sklopu projekta Ignite Your Skills.

U nastavku pogledajte kratke video materijale koji su nastali u sklopu projekta Ignite Your Skills, a koje predstavljamo i u Splitu na Međunarodnom Tool Fair-u: 

https://www.youtube.com/watch?list=PLouMhF7gglCedgu4a20pbzld-DanpRrU9&time_continue=171&v=gRz04pFASX4

vrh stranice