Radionica napredne robotike za učitelje održana u NCTK-e

11.02.2013.

Stručno usavršavanje za učitelje u području napredne robotike održano je u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici od 1. do 3. veljače 2013.

Hrvatska zajednica tehničke kulture je organizirala radionicu napredne robotike za učitelje, voditelje, mentore i odgajatelje s ciljem njihovog osposobljavanja za samostalno provođenje programa robotike u matičnim ustanovama, udrugama i klubovima. U programu je sudjelovalo dvadeset učitelja iz različitih krajeve RH, a radionicu su vodili Hrvoje Vrhovski i Ivica Kolarić.
Dugoročan cilj ovoga, kao i svih ostalih usavršavanja za učitelje tehničke kulture, bio je usvajanje novih i sistematizacija postojećih znanja, poticanje na organiziranje i provedbu izbornih, izvannastavnih ili izvanškolskih odgojno-obrazovnih aktivnosti u području robotike te u konačnici, cjelokupno unaprjeđenje kvalitete nastave tehničke kulture.
U 16 školskih sati, polaznici radionice su usavršili izradu i programiranje različitih robotskih konstrukcija te su se ujedno upoznali s raznim tipovima ulaznih podataka i njihovom upotrebom, kao i s upotrebom potprograma i izradom algoritama za rješavanje zadanoga problema. Nakon rada s vremenskim petljama i varijablama te kontrole i upotrebe promjenjivih podataka unutar programa, polaznici su nadogradili postojeće programe.

Uz radionički dio, polaznici radionice su imali prilike čuti nešto više o Lego robotskim konstrukcijama koje je održao prof. Marino Čikeš.

FOTOGALERIJA

VIDEO

vrh stranice