Robokup 2010.

19.02.2010.

Ovogodišnji Robokup, odjenut u žuto, postao je međunarodno natjecanje (Zagreb, 30. siječnja 2010.). Dvadeset tri ekipe s 3 natjecatelja iz 22 osnovnih škola, među kojima su i gosti iz Bosne i Hercegovine, sudjelovale su na ovogodišnjem Robokupu u OŠ Dobriše Cesarića.

Nakon „robotskog plesa“ učenika drugog razreda Osnovne škole Dobriše Cesarića, 30. siječnja 2010. godine otvoren je 3. robokup – ekipno međuškolsko natjecanje u robotici učenika osnovnoškolske dobi, uglavnom iz viših razreda. U školi domaćinu okupili su se mali robotičari iz različitih zagrebačkih škola, Poliklinike SUVAG, Bregane, Žakanja, Kutine, Kaštel Gomilice, Pazina, Varaždina, Konavla, Karlovca, Male Subotice, Pitomače i Brčkog iz Bosne i Hercegovine.

Osim 23 ekipe, na Robokupu su sudjelovali gosti iz IX. OŠ Maoča, Bosna i Hercegovina, Dječji vrtić Zvončić iz Zagreb, učenici četvrtog razreda OŠ Dobriše Cesarića iz Zagreba, mali robotičari iz 2. razreda OŠ Jordanovac iz Zagreba i učitelji iz Bosne i Hercegovine.

Natjecatelji su se natjecali u tri kategorije:

  1. Programiranje
  2. Konstrukcija po nacrtu - vatrogasac
  3. Robo-alka

U zbroju bodova u sve tri kategorije najuspješniji su bili, učenici I. OŠ Varaždin iz Varaždina (mentor: Ivica Kolarić), zatim učenici OŠ Mate Lovraka iz Zagreba (mentorica: Jelka Hrnjić), dok su treće mjesto osvojili učenici OŠ Stjepana Kefelje iz Kutine (mentor: Goran Šporčić).

Organizatori i pokrovitelji Robokupa su Hrvatska zajednica tehničke kulture, Hrvatsko društvo za robotiku, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport i Osnovna škola Dobriše Cesarića.

Više o Robokupu možete pročitati ovdje: 

vrh stranice