Robokup 30. 1. 2016. - ekipno natjecanje učenika u robotici

29.01.2016.

Hrvatska zajednica tehničke kulture organizira deveti Robokup s ciljem populariziranja robotike. Robokup će se održati u subotu, 30. siječnja 2016. godine u prostorima OŠ Matije Gupca u Zagrebu, Davorina Bazjanca 2.

Prijavnica za Robokup 2016. - prijave se više ne primaju.

Najava zadatka za Robokup 2016.

 Što je Robokup?

Robokup je ekipno natjecanje učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske u robotici. Od 2008. godine Robokup se održava zadnju subotu u siječnju u Zagrebu. Sastavni dio Robokupa je natjecanje RoboStart namijenjeno djeci predškolske dobi i učenicima nižih razreda osnovnih škola. Smotra dječjeg stvaralaštva također je dio Robokupa, koja daje priliku djeci da se iskažu i u ostalim djelatnostima, npr. likovnoj umjetnosti pa je predviđena izložba likovnih radova vezanih uz robotiku, ali i tehničku kulturu općenito.

 Prvi Robokup, održan 26. siječnja 2008., okupio je osam ekipa: pet iz Zagreba, dvije iz Varaždina te jednu iz Cavtata. Više o do sada održanim Robokup natjecanjima možete pročitati ovdje.

Organizator i domaćin Robokupa

Organizator Robokupa 2016. je Hrvatska zajednica tehničke kulture, a domaćin Osnovna škola Matije Gupca iz Zagreba, Davorina Bazjanca 2.
Organizacijski odbor Robokupa sačinjavaju predsjednica odbora Ljiljana Klinger, ravnateljica škole domaćina, Zdenka Terek, glavna tajnica HZTK, Paolo Zenzerović, predsjednik Hrvatskog društva za edukacijsku tehnologiju iz Pule i Bojan Floriani iz Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Sudionici Robokupa

Na 9. robokup, 30. siječnja 2016. godine bit će pozvano tridesetak natjecateljskih ekipa. Ekipu čine tri učenika u pravilu viših razreda osnovnih škola koje na Robokup dovodi njihov mentor. Mentori će biti uključeni u ocjenjivačka povjerenstva.
U slučaju da iz jedne županije više ekipa pokaže interes za Robokup, Organizacijski odbor predložit će ekipama iz pojedine županije da sudjeluju u županijskom prednatjecanju kako bi se utvrdilo koja je ekipa najbolja.
Organizacijski odbor Robokupa zadržava diskrecijsko pravo pozivanja nekoliko ekipa iz pojedine županije u slučaju da u toj županiji postoji veći interes za robotiku ili se želi potaknuti na bavljenje robotikom.
Robokup ima i međunarodno obilježje, jer na njemu imaju pravo sudjelovati i ekipe izvan granica Hrvatske.

 Sadržaj natjecanja 9. robokupa

Ekipe će se natjecati u dvije kategorije:

 1. Strujni krugovi
 2. Konstrukcija i programski zadatak

 Priznanja i nagrade:

Robokup

 • Svi sudionici (učenici i mentori) dobivaju priznanja za sudjelovanje i majicu Robokupa.
 • Prve tri ekipe u svakoj kategoriji (učenici i njihovi mentori) dobivaju medalje i diplome, a mentorima ekipa uručuju se plakete.
 • Najuspješnija ekipa u ukupnom poretku nagrađuje se Proljetnom školom tehničkih aktivnosti koja će se održati u Kraljevici tijekom proljetnih školskih praznika 2016.
 • Mentor najuspješnije ekipe u ukupnom poretku dobiva nagradu kojom će svoj daljnji rad s mladim robotičarima učiniti još kvalitetnijim i uspješnijim.
 • Nagrade nisu prenosive.

 RoboStart

 • Svi sudionici (učenici i mentori) dobivaju priznanja za sudjelovanje i majicu Robokupa.
 • Najbolji sudionici dobivaju medalje.

 Smotra dječjeg stvaralaštva

 • Svi sudionici (učenici i mentori) dobivaju priznanja za sudjelovanje i majicu Robokupa.

Program 9. robokupa -  30. siječnja 2016. godine

 • 9.00 – 9.30 sati prijave natjecatelja
 • 9.30 svečano otvaranje koje su pripremili učenici iz škole domaćina
 • 10.00 početak natjecanja
 • 10.00 – 14.00 natjecanje i vrednovanje radova
 • 14.00 ručak
 • 15.00 podjela medalja, diploma i priznanja
 • 16.00 odlazak kući

Kontakt za dodatna pitanja

 Imate li bilo kakvo pitanje obratite se Floriani Bojanu, koordinatoru natjecanja, elektroničkom poštom na adresu: bojan.floriani@hztk.hr ili mobitelom na broj 091/3451-971.

vrh stranice