STEM radionice HZTK za srednjoškolce - prijave

26.05.2022.


Program Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK) namijenjen srednjoškolskom uzrastu su STEM radionice za srednjoškolce. Ove godine, po prvi puta, program se provodi u Zadru u IN hostelu Zadar od 25. srpnja do 3. kolovoza. https://www.hicroatia.com/hostel/hi-hostel-zadar/ U okviru ovog programa predviđa se sudjelovanje 30 polaznika koji pohađaju srednju školu ali i onih koji su u prethodnoj školskoj godini završili 8 razred osnovne škole. Prijave za STEM radionice primaju se od trenutka ove objave do 15. srpnja ili do ispunjenja upisne kvote.

Osnovni cilj programa je razvijati tehničku pismenost učenika što uključuje multidisciplinarni pristup i aktivno sudjelovanje polaznika u izradi složenijih tehničkih tvorevina uz sigurno i pravilno korištenje opreme i alata za rad. Polaznici će izraditi projektni zadatak kroz radionice obrade materijala, elektronike, programiranja, robotičkih sustava i 3D modeliranja. Polaznici STEM radionica za srednjoškolce izrađuju složen projektni zadatak povezujući i unapređujući stečena znanja iz različitih područja tehnike. Nastava se održava u skupinama od oko 10 učenika. Naglasak je na individualnom radu, a način rada je prilagođen potrebama i pojedine skupine. Svaki polaznik razvija kreativnost, motoriku, kritičko mišljenje, samostalnost u istraživanju i zaključivanju te provodi svoje ideje u praksu.
Tehničke tvorevine koje će učenici izraditi su:
- Sorter i brojač kovanica – model tehničke tvorevine od šperploče, pleksiglasa i dijelova izrađenih na 3D pisaču, upravljan mikroupravljačkim sklopom
- stolni sat od šperploče
- privjesak za ključeve izrađen tehnologijom 3D ispisa

Slobodno vrijeme izvan radionica se organizira kroz različite sportske i zabavne aktivnosti, pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. Osim kupanja i sportskih aktivnosti, polaznici će moći sudjelovati u karaokama, igranje na X-BOX-u, natjecanju u plesanju i drugo. Svi su polaznici osigurani tijekom cjelokupnog trajanja škole (u Hostelu, tijekom boravka na plaži te organiziranog prijevoza od Zagreba do Zadra i natrag).

Prijave

Pozivamo sve roditelje da prijave svog zainteresiranog srednjoškolskog člana obitelji za sudjelovanje u Programu STEM radionice za srednjoškolce u terminu od 25. srpnja do 3. kolovoza 2022. putem PRIJAVE
Osim osnovnih podataka koji se popunjavaju u google obrascu nužno je da popunite i obrazac: SUGLASNOST RODITELJA/SKRBNIKA.
Taj obrazac isprintajte, uredno popunite i potpišite. Možete ga skenirati i poslati na e-adresu voditelja programa: zvonimir.lapov@hztk.hr

Roditelji koji odluče poslati svoju djecu na Školu, svojim potpisom Prijave slažu se s uvjetima navedenima u Pravilniku o organizaciji radionica, škola i tečajeva u području tehničke kulture.


Cijena STEM radionica i plaćanje kotizacije – rok: 20. 7. 2022.

Trošak dijela programa potrebno je podmiriti polaznicima koji sudjeluju u programu i to u obliku kotizacije čiji je iznos:
• 2.500,00 kn – za cjelokupan program
• 2.000,00 kn – za cjelokupan program za djecu iz iste obitelji
• 1.200,00 kn – za radionice bez smještaja s ručkom i večerom
• 850,00 kn – za radionice bez smještaja s ručkom.
U cijenu kotizacije je uračunato: korištenje opreme i materijala za izradu tehničkih tvorevina, stručno vodstvo iskusnih voditelja, organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Zadar – Zagreb, smještaj učenika u trokrevetnim i četverokrevetnim sobama na bazi punog pansiona, pedagoško vodstvo, liječnički nadzor i osiguranje tijekom radionica i slobodnog vremena polaznika.

Kotizacija se plaća jednokratno i to nakon primitka povratne informacije o zaprimanju prijave u okviru upisne kvote, a najkasnije do 20. srpnja 2022.

Uplata kompletnog iznosa kotizacije:
Hrvatskoj zajednici tehničke kulture, Zagreb, Dalmatinska 12,
IBAN: HR6823600001101559470 (ZABA),
s naznakom: STEM_radionice_IME I PREZIME POLAZNIKA – kotizacija

Dodatne informacije:
Za dodatne informacije možete se obratiti voditelju programa STEM radionica za srednjoškolce:

Zvonimir Lapov-Padovan
mob: 091/933-1242
E-pošta: zvonimir.lapov@hztk.hr


STEM radionice za srednjoškolce

vrh stranice